ДНСК установи, че четириетажната бетонна сграда на Алепу не е сграда

OFFNews 03 юни 2020 в 12:59 23793 9

Снимка Черноморски фар

Четириетажната бетонна сграда, която се строи на плажа Алепу не е сграда, а укрепително съоръжение. Това е установила днешната проверка на районната дирекция на ДНСК в Бургас.

Преди ден екоактивистите от Бетономорие разпространиха снимка на бетонното чудовище, издигнало се над плажа и подадоха сигнал до институциите. Това предизвика спешната проверка.

"Нямаме отклонение от издадените строителни книжа", каза пред журналисти инж. Милен Ненчев, началник на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) – Югоизточен район – Бургас на мястото на градежа.

Той уточни, че строежът, който се вижда на място, има издадено разрешително за етапно строителство през 2018-а година.

"Първият етап от строежа представлява изградената стоманобетонова конструкция. Това е подпорна стена, която придържа всички земни пластове зад нея. Тази етапност е регламентирана е в разрешението за строеж. Установяваме, че този етап е завършен. Вторият етап от разрешеното строителство предвижда изграждане на сграда в източна посока от изграденото подпорно съоръжение. До момента не са започнати дейности по неговото изграждане, т.е. освен подпорното съоръжение, не е налично като изпълнено строителство", заяви Ненчев.

Той уточни, че четирите нива, които се виждат на място, не са предвидени за сграда.

"Само по себе си това представлява укрепително съоръжение. Така е отразено в проекта – единствено и само стоманобетонова конструкция. Обемите, които виждате, не представляват стаи, а носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, които са зад нея. Част от помещенията, които са формирани, биха могли да се използват като някакви обслужващи постройки, но те ще бъдат изцяло под земята. След като бъде завършен и вторият етап от проекта, всичко това, което виждате в момента, то ще бъде под нивото над терена - подземно", посочи още началникът на РДНСК - Бургас.

Според него бетонът, който се вижда, е само с укрепителна цел.

"Стената, която се вижда, също е подпорна и нейното предназначение е само и единствено да подпира земните пластове зад нея. Тя служи и като подпорна стена на пречиствателната станция, която е изпълнена – тя е подземна и се пада зад това брегоукрепително съоръжение", каза още инж. Милен Ненчев, цитиран от Агенция Фокус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

9

Краси

06.06 2020 в 16:41

А какво е, бе малоумници, може би скален манастир?
Спомням си вица за нахалството - тия герберски комунисти вече ни серат пред вратата и ни звънят да поискат тоалетна хартия.
Докога, бе овци дебилни, ще гласувате за тях? Даже Слави Трифонов, Мая Манолова и Корнелия Нинова (тук не съм напълно убеден) биха били малко по-добра алтернатива на тошоподобния Тупанбаши.
Докога, бе (прекалено) интелигентни десни, ще се кумите и ще се чудите като как аджеба да се обедините в една партия, която да издуха тая крадлива, корумпирана пасмина от властта и да я вкара, където й е мястото?

6589

8

stanimir_13

04.06 2020 в 09:53

Имаме ли държава? Наша ли е? Чия е? Можем ли да си я отвоюваме? Само въпроси.

3810

7

Пенчо бре

03.06 2020 в 16:12

Най-страшно е, че очевидните беззакония вече са законни. Сградата не е сграда, крадецът не е крадец... по закон и с решение на КОНпетентните органи

4040

5

jovo

03.06 2020 в 14:43

Като строителен инженер съм безкрайно развълнуван от откритието на държавните органи и искам да им кажа, че с хотел също може да се подпре свлачище

4022

4

Тия избиха рибата.
Кой ви дава право,да се подигравате с българският народ?
Едно укрепително съоръжение поемащо целия активен земен натиск и пред него друго.Подпиращо вече изградената Стоманобетонова стена.
По тъпизъм това бие по иновативност "Великата изкуствена река" Мало Бучино-Перник и "Плавателния варненски булевард"
Няма ли кой да ги спре тези НЕГРАМОТНИЦИ ?

5355

3

Кики

03.06 2020 в 14:21

Дори и да казват истината, вече никой, ама никой не вярва на българските институции

12500

2

SteveNN

03.06 2020 в 13:10

А бе тези вече съвсем ни взеха за мезе!!!

3111

1

Journey

03.06 2020 в 13:02

Има ли няякой, който все още си мисли, че живее в нещо като държава?