България ще привлича повече американски туристи

OFFNews 05 август 2023 в 12:15 2270 4

среща
Американският посланик Кенет Мертен и министърът на туризма Зарица Динкова.

България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това становище се обединиха американският посланик Кенет Мертен и министърът на туризма Зарица Динкова. Страната ни може да предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат интереса на американските туристи. В България все още има недокоснати места, които трябва да бъдат показани и запазени, заяви министър Зарица Динкова.

Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова стратегия, която ще бъде насочена и към разширяване на пазарите, подчерта още министър Динкова.

САЩ е перспективен и желан туристически партньор и пазар за България. През 2019 г., преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите 5 месеца на 2023 г., броят на гражданите на САЩ, посетили страната ни, е 30 469, което е ръст от 41% спрямо същия период през 2022 г.

Комбинираните туристически продукти имат голям потенциал, тъй като традиционно американските туристи предпочитат да съчетават посещения на възможно най-много туристически обекти с едно пътуване. В този смисъл, комбинирането на основните летни и зимни туристически продукти с възможности за балнео и СПА туризъм, както и посещения на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при формирането на предпочитанията към страната ни от американските туристи. Допълни министър Динкова и предложи България да бъде представена като дестинация на американския пазар или B2B форум още през следващата година, ако това представлява интерес за американския пазар.

Развитието на българския туристически сектор е национален приоритет, отбеляза още министър Динкова. Според WTTC (Световният съвет по пътувания и туризъм), миналата година приносът на сектора на пътуванията и туризма нарасна с 25% до 10 милиарда лева, което представлява 6,5% от икономиката на България, приближавайки се до най-високата стойност от 2019 г. от 9,9% от икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

06.08 2023 в 10:43

Хайде още един новорегистриран трол очерня "вражеска" държава с пълни глупости.

Я сравни колко гърци, египтяни, мароканци ходят в САЩ и колко американски турсти посещават тези държави и направи "великия" извод, че е "пародия".

Да си чувал, че има държави, вкл. България, които са традиционни туристически дестинации? Както и че в много от тях стандартът на живот не е много висок (вкл. България)?
Какво ми сравняш колко туристи от богата държава ще дойдат тук с това колко българи са прелетяли Океана и имат пари, за да ходят на туризъм в САЩ. Ще кажеш, че малко българи ходят на море в САЩ и затова отношенията са "пародия"?

Хахахаха!

1000

3

Курт

05.08 2023 в 23:45

Въпрос:
Колко български граждани и туристи са посетили САЩ за последите три месеца, година или последните три години?
Ето официална статистика за последните два месеца от ИС Инфостат:
САЩ - общо 1 680
от които туризъм - 472, командировка -
568, други - 640
Каква пародия!

1000

2

Курт

05.08 2023 в 23:28

Дотук добре, но трябва да е Взаимно доверието и Желанието за Свободно движение. Българските граждани да посещават и пребивават безвизово и безпрепятствено също в САЩ като туристи и като гости колкото време искат.
Иначе нищо няма смисъл и изглежда крайно фалшиво и от двете страни да се бъзикате с хората.

89

1

bat.galin

05.08 2023 в 13:17

важно е да ги няма руските боклуци.
и е наистина много важно да ги няма - това е най-лесният начин да изчезнат и хотелите на мутрите от морето.
а колкото до туристи от други държави - нека си идват.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки