Убиецът на Кристина поиска домашен арест, за да се прибере при майка си

Калоян Каймакчийски убил 32-годишната жена с оръжието на настоящата си приятелка

OFFNews 13 април 2023 в 13:25 4811 0

Калоян Каймакчийски

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Калоян Каймакчийски

Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина в София Калоян Каймакчийски поиска мярката му да бъде променена на домашен арест, като той да се прибере при майка си, предаде bTV.

Софийският апелативен съд обаче го остави окончателно в ареста, след като на 9 април и Софийският градски съд не промени мярката му. Мъжът е обвинен в убийството на бившата си приятелка. По данни на прокуратурата Калоян е използвал личното оръжие на настоящата си приятелка, която е военнослужещ.

34-годишният мъж беше задържан миналата седмица, след като тялото на жената бе намерено в багажник на автомобил, запечатан с пяна.

Преди да изчезне, Кристина оставила бележка на работното си място. Предупредила, че ако се случи нещо лошо с нея, трябва да търсят именно Калоян. Стана ясно и че е търсила помощ от неправителствената организация "Анимус", тъй като се е страхувала за живота си.

Жертвата се е свързала с "Анимус" на 9 март - ден след Световния ден на жената, след като получила заплаха, че "няма да види втори 8 март". "Като се прибереш, ще завариш трупове", казал още той. Приятел на Калоян Каймакчийски твърди, че задържаният и жертвата са имали връзка преди 5-6 години. Думите му обаче бяха опровергани от следствието и от близки на Кристина. 

Според адвоката на Каймакчийски, Илиан Гергененов, обвиняемият има постоянен и установен адрес и трайна трудова заетост - специалист оперативно проектиране на мрежата. Той не е осъждан, а реабилитиран по право, също така мъжът не се е укривал, а е съдействал е на полицията, твърди защитата.

Ако Калоян бъде пуснат под домашен арест, то той ще при майка си, която е кметски наместник в село Черньово до Ихтиман, посочи още адвокатът.

“Единствено моля за по-лека мярка. Само това искам. Или домашен арест, или мярка, която е различна от задържане под страна. Само това искам - да не бъда задържан под стража", заяви Калоян под съда.

Жената е убита с два изстрела с пистолет "Макаров".

Убиецът на Кристина към бивша приятелка: Защо не ме улесниш и не се самоубиеш

През 2016 г. Калоян Каймакчийски е получил условна присъда за заплахи за убийство, както и за палеж на автомобил. Обект на заплахите тогава е била бившата му приятелка.

Според прокурор Светлозар Петров Калоян умишлено е убил Кристина, след като е замислил тежкото престъпление и се е подготвил старателно. Разговорът, който Калоян и Кристина са водели, е ескалирал и той я е прострелял, а смъртта е настъпила мигновено.

Автомобилът, в който тялото на жената е било прехвърлено, е бил подготвен. Обвиненият е изхвърлил дрехите и ръкавиците, които е носил, но е забравил една от гилзите.

След това е накарал Йордана – настоящата си приятелка, да върне оръжието си в поделението, където тя работи като военнослужещ, а не в касата в жилището си.

Доказателствата са косвени, има обилна съвкупност, които свързват Калоян със смъртта на Кристина. Според обвинението той е имал мотива, средствата и възможността да извърши тежкото престъпление.

Налице е реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, ако не бъде задържан.

Свидетел твърди в беседа, че Калоян си е признал пред него за стореното. Настоящата му приятелка ще се яви като свидетел по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!