Убиецът на Кристина към бивша приятелка: Защо не ме улесниш и не се самоубиеш

OFFNews 12 април 2023 в 19:53 7077 0

Обвиняемият

Снимка БГНЕС

Калоян Каймакчийски

Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина - Калоян, е заплашвал своя бивша приятелка с убийство, като има наложена условна присъда. "Защо не ме улесниш и не се самоубиеш", казал той на момичето, с което бил през 2016 г., предаде бТВ. 

През декември 2015 г. 34-годишният мъж започнал отношения с момиче, като двамата отново са били колеги в мобилния оператор, в който е работила и убитата Кристина. Калоян бил ревнив, двамата се карали често и след няколко месеца момичето сложило край на връзката им.

Подсъдимият започнал със заплахите след края на връзката им. Първо започнал да изпраща съобщения, на които писал, че "ще затрие себе си, но и нея и семейството ѝ".

На 26 август 2016 г. рано сутринта по неустановен начин Калоян влязъл в родния дом на момичето. Бил с ръкавици, качулка и калцуни. В дясната ръка държал електрошокова палка, а в лявата – нож. Тогава казал на момичето: „Защо не ме улесниш и не се самоубиеш“.

Калоян ѝ дал "последен шанс да помисли" и си тръгнал. След като тя отказала да се съберат, на 12 септември той запалил автомобила на брат ѝ. В 3 ч. през нощта отишъл Пазарджик и подпалил колата му. В една от заплахите си попитал бившата си приятелка "с какво предпочита да я убие". 

Заплахата отправена към момичето и палежа на колата са извършени в кратък период от време. В този момент мъжът е с чисто съдебно минало. За това му е наложено едно общо наказание и за двете – условно.

34-годишният мъж беше задържан миналата седмица, след като тялото на 32-годишната жена бе намерено в багажник на автомобил, запечатан с пяна. 

Преди да изчезне, жената е оставила бележка на работното си място, че ако стане нещо с нея, трябва да търсят именно Калоян. Стана ясно и че е търсила помощ от неправителствената организация "Анимус", тъй като се е страхувала за живота си. 

Жертвата се е свързала с "Анимус" на 9 март - ден след Световния ден на жената, след като получила заплаха, че "няма да види втори 8 март".

"Като се прибереш, ще завариш трупове", казал още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!