Убитата жена е търсила закрила от НПО-та (обновена)

Макар случаят да се водел за отвличане, МВР работило по версията за убийство

OFFNews 07 април 2023 в 11:52 4828 0

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Иван Демерджиев

Убитата 32-годишна жена в София, която беше намерена в багажник на автомобил, е търсила помощ от неправителствени организации.

Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По-рано днес стана ясно, че е задържан близък на жертвата - 34-годишен мъж, с когото работели заедно. Преди да изчезне, жената оставила бележка на работното си място, че ако нещо стане с нея, да търсят именно заподозрения. 

Демерджиев каза още, че от самото начало случаят се водел като "отвличане", но от МВР работили по версията за убийство.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че няма подаден сигнал към МВР от жертвата. Тя е споделила опасенията си само със свои близки.

На 3 април е получен сигнал, че близките ѝ нямат контакт с нея, след като жената не се е явила, когато е трябвало да вземе детето си, посочи Тодоров. 

Няколко часа по-късно е задържан заподозреният, а впоследствие се откри и тялото на жената. 

Главният секретар на МВР допълни, че жертвата и задържаният са били са в близки отношения: "Основната версия е, че в резултат на връзката възниква противоречие и той убива жената". 

Приятел на задържания разказа, че жертвата и убиеца са имали връзка, но са се разделили преди 5-6 години. По думите му арестуваният мъж говорел за жената след раздялата, но оттогава имал няколко връзки. Тя пък - дете от друг мъж. 

Бомбените заплахи - само двама директори със санкции 

Вътрешният министър коментира и позицията на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", откъдето заявиха, че ако санкциите на директори за разпускане на ученици след получени бомбени заплахи не паднат, ще поискат оставката на министъра. 

Демерджиев отговори на това, като благодари на стотиците директори, които ясно са разбрали разпореждането. "Те разбраха, че отнехме отговорността от тях, защото нямат необходимата подготовка и познания. Полиция пое тази отговорност. Не е нужно да са писмени разпорежданията", каза той.

От думите му стана ясно, че двама директори са санкционирани с глоби.

"Единични са случаите, в които няма неразбиране - първо бяха четири общински училища, сега синдикатът реагира, след като е санкционирана директорка, която е съпруга на представител на синдиката. Това са единични случаи, а тенденцията е обратната - директорите много бързо разбраха", категоричен е Демерджиев. 

Стана ясно и че МВР проверя охраната на пловдивския мол, където беше заснето видеото, на което "инфлуерсъри" водят на каишка като куче 20-годишно момче със специални потребности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови