''Като се прибереш, ще завариш трупове'': Убиецът на Кристина я тормозел психически

OFFNews 09 април 2023 в 10:19 10031 3

Надежда Стойчева

Снимка Стопкадър bTV

Надежда Стойчева

Жената много трудно се обърна към нас с голямо недоверие и сподели, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало жалба, със сигурност щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал криминално минало и е щяло това да се види.

Това заяви пред bTV Надежда Стойчева от фондация "Анимус". Преди два дни софийските власти откриха тялото на 32-годишната Кристина в багажника на автомобил. Впоследствие вътрешният министър Демерджиев съобщи, че Кристина е търсила закрила от множество неправителствени организации.

Днес Надежда Стойчева обясни, че рискът за Кристина, която бе убита с куршум в главата, е бил много висок и ѝ е било препоръчано много сериозно да се скрие. Стойчева разказа, че Кристина е имала среща с психолози и е била в процес на раздяла с този човек, който в последните шест месеца е започнал да я заплашва, като включително я засичал с колата си:

"Било е психологически тормоз. Казвал ѝ е: "Като се прибереш, ще завариш трупове" и подобни фрази. Не е имало физическо насилие, но тормозът е бил много сериозен."

По думите на Стойчева добави, че е имало договорка 32-годишната Кристина винаги да се движи с придружител. В деня на убийството по неясни причини си е тръгнала сама.

Надежда Стойчева описа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени начина си на живот. "Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си", обясни експертът.

Стойчева добави, че за "Анимус" това е много тежък момент, защото за първи път губят обърнал се към тях човек. Според нея жената е можело да бъде спасена, но е трябвало да подаде молба:

"Ако това се беше случило, щяхме да включим юристи за ограничителни заповеди. Имаме и наказателни адвокати, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат веднага, все пак мъжът има криминално минало."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

Kaliende

18.04 2023 в 15:21

Ужас..

22548

2

dolivo

09.04 2023 в 23:13

Животното отделено от обществото, защото е вредно.

3251

1

динозавър

09.04 2023 в 12:02

Доживотна без право на замяна.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл