Цацаров започва проверка за собственика на 'Юлен' по сигнала на Зелените

OFFNews Последна промяна на 07 март 2018 в 12:16 8534 4

Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на предоставена концесия в Национален парк "Пирин" по сигнал на "Зелените", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров след сигнал, в който е имало данни за престъпления против околната среда, както и престъпления по служба от представители на изпълнителната власт.

Сигналът е постъпил до главния прокурор на 26 февруари от партия "Зелените". В него са били изложени факти за допуснати множество нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на договор за отдаване на концесия на територия в Национален парк "Пирин".

В сигнала е отправено искане за извършване на проверка за действителния собственик на концесионера "Юлен" АД, както и установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там.

В него се поставят и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между "Юлен" АД и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет, обясняват от прокуратурата.

Проверката ще бъде извършена в двумесечен срок.

Днес темата за "Пирин" и втория лифт бе коментирана от ресорния вицепремиер Валери Симеонов пред БНТ:

"Ето, сега, например, по поръчение на господин Борисов до няколко дни ще вкараме промяната на концесията в Министерския съвет, така че да се развърже възелът „Банско“ и там хората да не чакат по 3-4 часа заради някакви си еко рекетьори или еко терористи по-скоро. Фалшив протест след фалшив протест."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

4

Jinx

07.03 2018 в 18:33

Що за глупости прави сега Цацаров? Играе по свирката на злените рекетьори.

8000

3

leomesi

07.03 2018 в 15:10

то хубаво, ама няма ли някой и зелените да провери. щото сто процента ще излезе, че не са чак такива божи кравички, за каквито се представят

8392

2

мгергов

07.03 2018 в 13:17

Ще кажеш няма други фирми за проверяване та само с този тЮлен се занима държавата...

7671

1

Hissarion

07.03 2018 в 12:43

Нено и Нона да си приготвят раирани нощници.