Протестиращи поискаха доживотна присъда заради сгазен колоездач

OFFNews - Бургас 13 декември 2017 в 14:41 20566 0

Близки и роднини на загиналия колоездач

Приятели и роднини на сгазения от пиян шофьор велосипедист Евелин Дуков и днес дойдоха пред бургаския съд в знак на протест. Апелативните магистрати прецениха, че трябва да потвърдят постоянния арест на задържания за катастрофата 59 – годишен Владимир Колев от София. Той е обвинен, че на трети декември в Приморско, блъснал и убил колоездача, като в кръвта на шофьора са установени 2.7 промила алкохол.

Роднини и близки на загиналия 33 – годишен мъж поискаха доживотна присъда, макар да знаят, че това няма как да се случи. За тях това е убийство, тъй като шофьорът е бил пиян посред бял ден и е навлязъл в насрещното платно, а след това опитал и да се укрие. Те настояват и за обективен процес и строга присъда.

Наказанието, ако Колев бъде признат за виновен, ще бъда завишено. Още днес обвинението му ще бъде променено в по-тежка квалификация на причиняване на смърт по непредпазливост, което предвижда затвор от 5 до 20 г. затвор. Апелативният прокурор Георги Ханджиев поясни, че причините за това са употребата на алкохол, съдебното минало на обвиняемия, както и опитът му да се укрие в почивната база, където е работел. ДНК – експертиза, след взети от колата натривки, показват, че с нея е извършено престъплението и Колев я е шофирал.

Самият Владимир Колев отрича всичко това. Думите му предаде неговият служебен адвокат, защото обвиняемият не се яви в съдебната зала, защото здравето му рязко се влошило.

Магистратите потвърдиха постоянния арест, а решението им е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови