Yettel показва оценките на DXOMARK в своя онлайн магазин

Телекомът и френската технологична компания сключиха стратегическо партньорство

OFFNews 04 април 2024 в 10:35 588 0

партньорство
Yettel обяви стратегическо партньорство с DXOMARK, водещата международна лаборатория за оценка на качеството на електронни устройства.

Yettel обяви стратегическо партньорство с DXOMARK, водещата международна лаборатория за оценка на качеството на електронни устройства. Като част от партньорството Yettel интегрира оценките на DXOMARK в своя онлайн магазин, което ще помогне на потребителите при избора на най-подходящото устройство спрямо техните нужди.

От днес сайтът на Yettel ще показва резултатите от тестовете на лабораторията в три основни категории: камера, дисплей и батерия. Целта е да се помогне на потребителите да вземат по-информирано решение, като същевременно се подчертават силните страни на всеки продукт в конкретните области (напр. качество на снимките или живот на батерията). Информацията ще бъде достъпна в раздел „Описание“ за всеки смартфон, който се предлага от Yettel и е бил тестван от DXOMARK.

„Чрез интегрирането на резултатите на DXOMARK даваме на клиентите достъп до независими експертни оценки на възможностите на смартфона. Инициативата е част от нашия постоянен ангажимент да подобрим потребителското изживяване, с който улесняваме потребителите в избора си на най-подходящия смартфон“, каза Стефан Димитров, директор „Дигитален маркетинг и продажби“ в Yettel.

Новата възможност допълва пакета услуги на Yettel „Смартфон вселена“, който предоставя експертна грижа за мобилните устройства през целия им жизнен цикъл.

Методологията на DXOMARK се характеризира със своята задълбоченост и приложимост в реалните условия, в които се използва един смартфон. Тя покрива широк спектър от функции и включва както тестове в реална среда, така и лабораторни измервания. Протоколите на компанията са създадени да отразяват всекидневното потребителско изживяване. Резултатите са представени под формата на точки. Този подход предоставя обективна основа за сравняване на устройства в ключови категории за производителност.
„Щастливи сме да обединим усилия с Yettel в рамките на това стратегическо партньорство”, добави Фредерик Гишар, главен изпълнителен директор на DXOMARK. „Интегрирането на нашите оценки за качество в онлайн магазина на Yettel е в съответствие с амбицията ни да помагаме на потребителите в избора на устройства. Мисията ни винаги е била да предоставяме обективни и независими данни и сътрудничеството с Yettel потвърждава този ангажимент.”

Когато оценява работата на камерата, DXOMARK изследва всички аспекти - от качеството на снимките и видеото, до специфични функции като замъгляване на фона и приближаване. Всяко устройство се подлага на едни и същи тестове, заснемайки 2500 кадъра и записвайки три часа видео, за да се направи цялостен анализ. По същия начин протоколът за оценка на дисплеи на DXOMARK анализира общата четимост на текста, точността на цветовете, качеството на възпроизвежданото видео и реакцията при докосване, предоставяйки цялостен поглед върху работата на екрана. Протоколът за батерията оценява издръжливостта, скоростта на зареждане и енергийната ефективност, което осигурява информация не само за нейния капацитет.

Онлайн магазинът на Yettel работи денонощно, достъпен е за всички потребители, без значение къде се намират и предлага безплатна доставка за цялата страната. Операторът позволява на клиентите да закупят устройство в брой или на лизинг, със или без тарифен план, а плащането може да се направи както онлайн, така и в брой при доставката на апарата. Yettel е единственият телекомуникационен оператор в България, който осигурява безплатна тригодишна гаранция за всички смартфони в своето портфолио.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков