Стомана индъстри: Не са истина внушенията, че източваме язовир ''Студена''

OFFNews Последна промяна на 20 декември 2019 в 17:00 11107 4

След статията на OFFNews "Завод Стомана е ползвал 5 пъти повече вода, отколкото е плащал, печелил е от това над милион на месец" ръководството на предприятието изпрати до някои медии становище, което препечатваме дословно:

Опитите да се правят внушения в публичното пространство, че „Стомана Индъстри“ е причина за източването на язовир „Студена“ не отговарят на истината. Нещо повече – насочването на общественото мнение в тази посока, освен че е фалшива новина, само би забавило ефективното решаване на водната криза в Перник и областта. По повод разпространяваната невярна информация, ръководството на "Стомана индъстри" АД заявява следното:

"Стомана Индъстри" АД работи изцяло в съответствие със законовите изисквания и разпоредбите на оторизираните институции. Наложената през ноември забрана да се спре захранването с промишлена вода от язовир „Студена“ към „Стомана индъстри“ се спазва стриктно.

В момента предприятието се захранва само с питейна вода за работещите и то според разпореден режим, който се съблюдава изключително внимателно.

Във връзка с изнесената в общественото пространство публична информация, че предприятието ползва вода, която не преминава през водоемите, отговорно заявяваме, че това е абсолютно невярно. Свидетелство е направената проверка от Басейнова дирекция "Западнобеломорски район". Категорично бе установено липса на нарушение. "Стомана Индъстри" АД е предала всички данни на Икономическа полиция при ОДМВР - Перник. През територията на индустриалната площадка на "Стомана Индърстри" преминава магистрален транзитен водопровод, захранващ град Перник с питейна вода.

Водопроводът и прилежащата водопроводна арматура са собственост на ВиК Перник.

Кран на този водопровод беше подменен на  18 декември 2019 година в присъствието на местната власт и на български медии.

Кранът и водопроводът касаят захранването на източните квартали на град Перник с питейна вода и нямат никаква връзка със захранването на завода.

Вместо коментар от редакцията

Вместо коментар от редакцията, прилагаме скрийншот от доклада на "Софийска вода". Всеки може да си направи извод кой крив, кой прав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23303

4

Стефан

21.12 2019 в 02:37

Ми, добре. Вярваме
Журналистите може да са още и десет пъти по-тъпи, лъжливи и продажни, отколкото се смята. Но все едно - не могат да изпият 10 000 000 тона вода. Хич да не е - у нас няма толкова журналисти, с толкова гърла и пикалници.
Имаше детски филм за недопиването на лимонадата, и бързото и изпикаване. Понеже трябват стотинките от бутилките. "Куче в чекмедже" май.
Как всичко това да полуизглежда законно, знам даже аз.

Така че, крясъците на безделниците на площада в Перник ме дразнят, разбира се. А виж първият ход на новия Главен прокурор, очаквам засега с любопитство. И ако това не е приспиващото Е2-Е4 - ще бъда заинтригуван. Не обещавам да му стана фен, просто чакам.

10372

3

elbarbudo

20.12 2019 в 19:24

Перничани са корави само във вицовете и кръчмите...

3811

2

Toni2019

20.12 2019 в 18:18

Когато няма съд всички могат да си твърдят че са невинни. Видяхте Цецка, Цецко, Рашидов, Горанов. ..

12015

1

stob

20.12 2019 в 17:52

Всички замесени в т.н. скандал с водния режим в гр.Перник са престъпници и мястото им е в затвора! Кой нормален българин ще вярва на шефовете на "Стомана" гр.Перник ?! Безобразно лъжат защото знаят,че ги "покриват" от най-високи места! Но перничани знаят какво да правят !