Скандалният преподавател в УАСГ отпаднал от УНСС за слаб успех

Александра Маркарян 16 ноември 2012 в 12:52 36644 9

Александър Симеонов Кирев Снимка: Сергей Антонов
Александър Симеонов Кирев Снимка: Сергей Антонов

Александър Симеонов Кирев - бившият митничар, завършил УАСГ със скандална диплома, преподавал в УАСГ, без да е бил докторант, настоящ шеф на фирма, печелеща милиони европейски средства, е прекъснал обучението си в УНСС заради слаб успех.

Това става ясно от отговор от ректора на УНСС проф. Стати Статев на запитване по Закона за достъп до обществена информация, изпратено от OFFNews.

Александър Симеонов Кирев е бил записан за студент в УНСС през 1995/1996 учебна година в специалността "Международни икономически отношения" - задочно, платено обучение.

Влязъл е в УНСС с изпит по руски език, на който е получил резултат: "зачита се".

Средният му успех от първата година на следването е бил 3.538, а от втората - 3.40, пише в отговора на проф. Статев до OFFNews.

Александър Кирев прекъсва обучението си на 24 ноември 1998 г., когато е третокурсник, "поради слаб успех".

Кирев не взема изпитите си в следващите почти 5 години и е изключен от УНСС на 23 април 2003 г. Не прави опит да възстанови чрез изпит загубените студентски права и не се записва отново в икономическия университет.

След УНСС, както казва Кирев в интервю за OFFNews, той се записва в Техническия университет - София. Там, пак по негови думи, губи студентски права, но се явява на изпит по математика и ги възстановява. На тази база се прехвърля в УАСГ в специалността "Геодезия". Учи я година и половина, след което, както самият той казва, разбрал, че интересите му са в друга посока и се прехвърлил в "Урбанизъм".

Завършва специалността като бакалавър, въпреки че срещу името му в главната книга на университета стоят пет задраскани оценки и на тяхно място е написано "Слаб (2)". Той твърди, че е бил изпитван от комисия и е получил положителни оценки, а преподавателите, които са ги задраскали и са му написали двойки, "си позволяват най–безобразно да подправят официален документ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!