Привечер: В Борисовата градина колите са повече, отколкото по Цариградско

Владимир Йончев 21 юли 2017 в 16:49 16630 4

Четвъртък, 20 юли 2017 г., 20:30 часа, Борисовата градина. Алеята, която минава покрай страничния вход (откъм сектор Б) на стадион "Българска армия".

Всъщност денят няма значение. Всяка вечер в уж забранения за автомобили парк колите са повече, отколкото по Цариградско шосе.

Това е най-достъпното място за влизане в Борисовата. Автомобилите влизат откъм бул. "Драган Цанков", до автокъщата "Капитолия". Там има знак, че влизането е забранено, освен за автомобили със специален режим.

Някъде докъм 19 часа знакът се спазва и в парка има не повече от десетина коли.

След 19 часа обаче паркът се превръща в паркинг.

Колите са паркирали плътно една до друга в продължение на 800 метра.

През деня понякога се случва паяк да вдига колите, които по това време хич не са много.

Вечер обаче паякът заспива.

Шофьорите не са се задоволили само с централната алея, която върви между стадион "Българска армия" и кръчмата "Веселото село". Паркирали са плътно и по страничните алеи, които водят към Езерото с лилиите.

Това е алеята, която минава между стадиона и Колодрума:

А това е алеята, която минава между Колодрума и Маймунарника. И понеже на един от таксиметровите шофьори му се видя недостатъчно да достави клиентите си на цели 100 метра от входа на Маймунарника, се шмугна в претъпканата с коли алея.

За 10-те минути, за които изминахме разстоянието между игрището на "Спортна София" и пресечката към Маймунарника, по алеята минаха 18 таксита. Някои от тях идваха празни и се връщаха с клиенти. Очевидно услугата да си викнеш такси от парка е широко разпространена.

Трябва да отбележа нещо: в този час шофьорите караха бавно и внимателно пропускаха майките с колички, пешеходците и колоездачите да се проврат между тях. Като човек, който всяка вечер минава от там обаче искам да ви гарантирам, че в по-късните часове съвсем не е така. Около 23 часа Борисовата градина се превръща в писта за надбягвания и връткане на гуми. По това време едва ли трезвеността е най-висшата човешка добродетел.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

23.07 2017 в 01:12

Пак там може да се добавят и пияните велосипедисти, пияните велосипедарки, клинично неадекватните бабички разхождащи кучета, и мамчетата с колички.
По тия алеи, от любопитство, съм се правил на разни видове безпомощни лица. Единствения случай, в който получих човешко съчувствие, беше от полицията. И още веднъж, пак от тях, но тогава се издъних, и те ме помислиха за свой.
А иначе - не.

13780

3

Перко

21.07 2017 в 20:15

Да бе, ЦГМ да си развали рахатлъка след 19 часа!?! Те са скромни, стига им това дето са одрали през работно време, най-често от работещи хора. А полицията се пази да е свежа за следващия протест :)

12082

2

Тинтири-минтири

21.07 2017 в 16:56

Център за градска мобилност сезирахте ли?