Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Безработни от с. Гложене станаха дарители на Бареков без да знаят

OFFNews 05 юни 2014 в 10:31 21215 19

Безработни жители на село Гложене са станали дарители на партия „България без цензура“, без самите те да знаят.

Според списъка с дарители, публикуван от Сметната палата, 47-годишната Галина Бориславова Йончева, пенсионер от село Гложене, е дарила 1000 лв. на партията на Бареков, показва разследване на bTV. 

„За кво каза, че става на въпрос? Това не е верно, ние с мъжа ми и двамата сме пенсионери по болест“, така Галина отговаря на въпроса знае ли, че е станала дарител. Оказа се, все пак, че Галина има общо с партията на Бареков – на евровота, когато ѝ предложили да стане застъпник на ББЦ. Жената се съгласила. „ЕГН-то съм си дала, всичко съм си дала“, обяснява тя и допълва, че ѝ обещали да платят 50 лв.

На въпрос има ли 1000 лв. да даде за дарения, тя отговаря: „Ма откъде, аз нямам, 10 лв. имам, що да лъжа?“

Другият дарител на ББЦ от с. Гложене е 35-годишната Евдокия Йончева – безработна. И тя дала 1000 лв. „Не съм давала никакви пари“, казва тя. Евдокия твърди, че никога не е влизала в банка, не знае как се превеждат пари по сметка, не са ѝ предлагали да става застъпник или наблюдател на партията на Бареков. Но когато седмица преди евровота я поканили да отиде на предизборния концерт на ББЦ в София, жената, която от 15 години не е виждала столицата, се съгласила на драго сърце. Тя казва, че в автобуса на път за София ѝ записали данните от личната карта.

Тя заедно със съпруга си и детето им се издържат с пенсия от 180 лв.

Всички в селото се чудят, как семейството, което разчита на съседите, за да върже двата края, е станало спонсор на партия.
„Ма как ще са дарители, те сметки имат, ток, вода, вересии по магазините вече не им дават“, казва съседът Милан Захариев.
Секретарят на кметството в Гложене Ива Христова обяснява, че жената постоянно идва да пита за работа. „Добричка, скромна, наивна и от там се е получило вече недоразумението да стигне до дарител“.

Сега и Галина и Евдокия се молят да не станат клиенти на полицията заради злоупотребите с лични данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!