Търговец на гласове се оплака, че Бареков не му платил

ОFFNews 05 юни 2014 в 09:25 9484 20

Търговец на гласове се оплака, че партия "България без цензура" го излъгала и не му платила. Той осигурил договорените избиратели за евровота и трябвало да получи парите за сделката ден след 25 май. За гласа си хората трябвало да получат по 20 лв., а той като посредник - по 10, разказа мъжът от пловдивската Арман махала пред bTV.

Посредникът, пожелал анонимност, твърди, че върти бизнес с гласовете на хората от махалата. След изборите задлъжнял към 60 души с общо 1200 лв.

„Аз съм от Пловдив. С мен се свързаха хора от партията на г-н Бареков. Негов представител. Казваше се уж Артур. С малко име. И ми каза, че предоставя сума от 30 лв. да му намерим хора, които да гласуват. Тези хора могат да гласуват, за която искат партия - само да им има подписите”, разказа мъжът.

Когато попитал защо се дават пари не за определена партия, въпросният Артур му отговорил, че бюлетини ще бъдат подменени и след приключване на изборите, а анонимният източник до 2-3 дни ще си получи парите, за да се разплати.

„Хората гласуваха и останаха излъгани. Хората са може би около 250 човека. Само от нас. Схемата е почти в целия Пловдив”, разказа мъжът. Включените от списъка му гласували според уговорката, твърди самият той. Ден-два след изборите трябвало да получат парите си. В схемата, за която разказва, участвали и жени. Срещу гласа си жените получили обещаните 20 лв.

Проваленият купувач на гласове твърди, че всички други политически сили са се разплатили с хората, чиито вот са спазарили. Само тези от неговите списъците на ББЦ останали излъгани.

Артур, който трябвало да се разплати за осигурените гласове, оставил подарък - рекламна химикалка на партията на Бареков, и изчезнал.

Търговецът на гласове се обърнал към bTV, защото не можел да отиде със списъците с лични данни в полицията, тъй като извършва престъпление. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша