Джъстин Трюдо възпитава децата си като феминисти

OFFNews 16 октомври 2017 в 15:14 5693 1

Снимка Instagram

Канадският премиер Джъстин (Жустен) Трюдо разказа в интервю за списание "Мари Клер", че възпитава децата си като феминисти.

„Занимавам се с политика, защото искам да направя света малко по-добър. По-добър за децата ми, за вашите деца. Гордея се с работата, която екипът ни върши, за да направи Канада по-отворена, по-приобщаваща и по-справедлива. Но най-важната работа, която върша, не е като политически лидер, а като родител. Всеки ден имам удивителната възможност, заедно със съпругата ми Софи, да уча трите си деца на съпричастност, състрадание, любов към себе си и силно чувство за справедливост“, казва министър-председателят.

„Изключително много се гордея с дъщеря ми Ела-Грейс. Тя израства любезна, умна и отворена към света около нея. Обичам я и се притеснявам, защото като баща, син, съпруг и гражданин съм свидетел на неравностойни пречки, с които се сблъскват жените и момичетата всеки ден. 2017 година сме, но в Канада и по света жените и момичетата все още се сблъскват с насилие, дискриминация, стереотипи, които ги ограничават, и неравностойни възможности, които им пречат да постигнат своите мечти. За мен е лудост, че блестящата ми състрадателна дъщеря ще израсне в свят, в който, въпреки всичко, все още има хора, които няма да приемат сериозно нейния глас, защото е жена. Мога и ще работя всеки ден, за да премахна тези неравенства. Но също така знам, че най-мощното решение ще дойде от самата Ела. Софи и аз не можем да бъдем с нея във всеки тежък момент от живота й, за да я защитим, когато някой я кара да се чувства незначителна и тъжна. Така че най-доброто, което можем да направим, е да й помогнем да научи, че е равна с всички. Тя има огромна сила, която никой никога не може да й отнеме. Това означа да бъде феминистка“, споделя Трюдо.

"Аз съм късметлия, че имам невероятен партньор като Софи, която продължава да ме вдъхновява и да ме предизвиква и преди няколко години ми помогна да стигна до повратна точка. Говоря за това, че научи Ела, че тя може да бъде всичко, което иска да бъде. Равенството между половете не е само проблем за жените и момичетата. Всички ние ще спечелим, когато те има същите възможности като мъжете и момчетата и трябва да направим това реалност. Нашите синове имат силата и отговорността да премахнат сексизма и искам, когато синовете ми Ксавие и Адриан пораснат, да бъдат част от промяната. Но аз също искам да им помогна да се превърнат в съпричастни млади хора, силни съюзници, които да живеят в любов и привързаност към правосъдието. Искам синовете ми да избягат от натиска да бъдат по-специални от жените, тъй като това е вредно и за мъжете и хората около тях. Искам те да се чувстват комфортно и да бъдат феминисти, които се застъпват за това, което е правилно“, добавя премиерът.

„Феминизмът не е само убеждението, че мъжете и жените са равни. Това е знанието, че когато всички сме равни, всички сме по-свободни. Това е безмилостен ангажимент да се търсим един в друг, защото така започваме да изграждаме свят, в който всеки се третира с уважение и признание. И това е непоколебимото убеждение, че всички хора имат едни и същи права, но този свят все още не съществува. Той може да бъде изграден от хора, които имат силно чувство за справедливост и съпричастност, които се застъпват за правата на другите и търсят начини за създаване на по-приобщаващи общности. Това е светът, в който искаме да живеем. Това е светът, в който искаме децата ни да живеят. Трябва да възпитаме децата си феминистки, защото те имат отговорността и силата да променят бъдещето си към по-добро“, смята Трюдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

16.10 2017 в 16:43

Да не стане като с Уайнстийн? И той беше голям либерал като тоя трюфел, пък после стана голям проблем.
 
X

Подкастът на OFFNews