Протестът на уволнените от "Булгартабак": Обезщетенията са манипулация (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 30 март 2016 в 11:02 3688 4

Обезщетенията, които служителите на "Булгартабак" са получили, за да напуснат работа, са манипулация. Това стана ясно по време на протестите на уволнените служители на БТ пред Народното събрание. 

"Това, че хората взимат между 15 и 30 хил. лева е манипулация. Хората искат да работят, големият въпрос е кой е собственик на "Булгартабак", каза днес Любка Георгиева, конфедерален секретар на КТ "Подкрепа".

Протестът на служителите на "Булгартабак" бе подкрепен от КТ "Подкрепа" и КНСБ.

Демонстрантите излъчиха и свой представител, който да влезе в парламента и да разговаря с народни представители.

416 от 420-те служители на софийския клон на "Булгартабак" остават без работа.

Компанията обвини негативната медийна кампания, заради което спаднали поръчки.

"Алармираме, че с безпрецедентни и незаконни действия мениджърският екип на БТ освобождава работещите от дружествата, като само за София е освободен 90% от персонала", пишат демонстрантите в своята декларация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2016 в 12:06

В БТ работят основно червени и ДПС кадри, с типичния раздут щат. Не случайно и синдикатите използваха случая да отчетат дейност.

30.03 2016 в 11:40

Късно е либе за китка...

30.03 2016 в 11:37

Като ние протестирахме срешу Пеевски тия правеха контрапротести за по 20 кинта. Сетиха се да протестират, чак след като мутренската наглост ги застигна и тах. Няма какво други да им кажем освен: "сами са си виновни!".

30.03 2016 в 11:33

Ами да идат да протестират пред централата на ДПС или пред хотел берлин. Или най-добре у майка си у.... защото същите тези изгониха БАТ с протести.
В по-общ план синдикатите са голяма измет, винаги са готови да се сложат на силните бизнесмени, примери Кремиковци, БТ и много други, но се правят на много отворени, когато ще се плаща с обществени средства.