Булгартабак предложи обезщетения на всички съкратени от "София-БТ"

Средният размер е 15 000 лева, а някои плащания надхвърлят 35 000 лева

OFFNews Последна промяна на 29 март 2016 в 15:20 2669 3

Снимка БГНЕС

Служителите на "София-БТ", чиито трудови договори ще бъдат прекратени, са получили предложения за изплащане на обезщетения, чийто среден размер е 15 000 лева, а за някои от тях надхвърля 35 000 лева. Това съобщиха от "Булгартабак-Холдинг" в отговор на разпространената информация от браншовите синдикати на КНСБ и КТ "Подкрепа" за предстоящи протестни действия.

Обезщетенията многократно надвишават изплащаните в страната, уточняват от компанията.

На дружеството са били извършени надлежни проверки от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и „Агенция по приватизация и следприватизационен контрол“.

"С изплащането на предвидените обезщетения, ще спазим трудовото законодателство и договорените със синдикатите условия по колективния трудов договор, като целта ни е да подпомогнем освободените служители до намирането на нови възможности за работа. Всички освободени служители ще могат да се регистрират в Агенцията по заетостта и да получават обезщетения за срок до 12 месеца. По-голямата част от тях ще получават и максималния размер на обезщетение по закон - 1520 лв. на месец.

За пореден път потвърждаваме, че въпреки големите загуби, които понасяме в създалата се ситуация, като отговорна компания, ще спазим всички изисквания на закона при прекратяването на трудови договори на служители от „София – БТ“ АД.

Подчертаваме, че временното преустановяване на дейността на “София-БТ” АД е заради драстичното намаляване на поръчките, негативната медийна кампания и изкуствено създадения висок репутационен риск за “Булгартабак” и свързаните с компанията дружества.

Именно затова смятаме, че синдикатите със своите действия пораждат излишно социално напрежение, без това да води до каквито и да било резултати", се казва в официалната позиция на "Булгартабак-Холдинг" АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2016 в 17:39

Иначе фалира, балъците произвели тютюн - има да чакат 36-ти /петък/ да им го изкупят.

29.03 2016 в 16:08

Правота на регистрация не, но това, че

"По-голямата част от тях ще получават и максималния размер на обезщетение по закон - 1520 лв. на месец."

е тяхна заслуга. Защото са ги осигурявали и декларирали пълния размер на трудовото възнаграждение, за разлика от офисите и фирмите на иво прокопиев, където има журналисти на 600лв.
:)

29.03 2016 в 15:57

Човек би си помислил, че правото на регистрация на безработните едва ли не е заслуга на "Булгартабак".