Quantcast

"Булгартабак": Изплащаме средно 15 000 лв. обезщетения на съкратените от "София-БТ"

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 16:52 2415 0

Снимка БГНЕС

"Булгартабак" обяви, че спазва стриктно задълженията си и ще изплаща обезщетения на съкратените служители от "София - БТ", като техният размер ще е средно 15 хил. лева.

Това обявиха в официална позиция от “Булгартабак-Холдинг” АД, след като Независимия синдикат на тютюноработниците към КНСБ и Националния синдикат тютюнева промишленост към КТ "Покрепа" обявиха готовност за синдикални и граждански протестни действия заради решението на съвета на директорите на "Булгартабак холдинг" да спре за неопределено време работата на цигарената фабрика "София-БТ" и да прекрати трудовите договори на работниците. 

Делян Пеевски обяви, че излиза от тютюневия холдинг и продаде официалните си акции на офшорка.

Той заяви, че злонамерена медийна кампания е причината за съкращаването на 400 души от групата на "Булгатабак" - от "София БТ" - и за решението на групата да преустанови производството и продажбите на продукцията си за Близкия Изток, считано от 1 април 2016 г.

Ето и официалната позиция на "Булгартабак": 

Във връзка с разпространената вчера декларация от браншовите синдикати и съдържащите се в нея неверни внушения, “Булгартабак-Холдинг” АД официално заявява следното:

Стриктно спазваме и изпълняваме задълженията си по приватизационния договор, трудовото законодателство и колективния трудов договор със синдикатите.

За пореден път потвърждаваме, че “Булгартабак” като отговорна компания ще спази всички изисквания на закона при прекратяването на трудови договори на служители от „София – БТ“ АД.

Предвидените обезщетения, които ще бъдат изплатени, многократно надхвърлят изплащаните при подобни случаи в страната. Средният размер на обезщетение за освободен служител, което ще бъде платено, е 15 хил. лева, като ще има и суми, които значително надхвърлят този размер.

Ние си даваме сметка за последиците от прекратяването на трудовите правоотношения, като целта на изплатените обезщетения е да подпомогнем тези наши служители до намирането на нови възможности за работа.

Заявяваме също, че дружествата от групата “Булгартабак” ще продължат своята производствена и търговска дейност, като компанията ще търси нови възможности и пазари за реализация на своята продукция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !