Протест срещу Възраждане в центъра на София: Фашизмът не е патриотизъм!

OFFNews 15 юни 2023 в 19:09 3315 3

Протест срещу Възраждане

Снимка OFFNews

Въпреки дъжда демонстрантите се събират в центъра на София

Въпреки дъжда десетки демонстранти се събраха в центъра на София на протест срещу "Възраждане" под надслов "Фашизмът не е патриотизъм". 

Към 18.30 ч. протестиращите се събраха пред Президентството, а по-късно вечерта част от тях се отправиха на шествие до централата на "Възраждане" на бул. "Христо Ботев".

 

Снимка: БГНЕС

"Фашизмът не е мнение, а е престъпление", "Тук не е Москва", "Забрана за "Възраждане", "За да има мир, Копейкин в Сибир" са част от скандиранията на събралите се демонстранти пред централата на "Възраждане".

Протестиращи залепиха знамена на ЕС и на НАТО около централата на партията.

"Недопустимо е един народен представител да решава кой има право да говори и кой не. Недопустимо е един народен представител да говори от името на целия народ. Недопустимо е един народен представител да обижда гражданите на България, заради това за кого са гласували. Нека покажем, че имаме гражданско общество. Всички, които вярваме, че в България има демокрация и сме част от Европа, нека се съберем пред президентството. Да покажем на Румен Радев какво мисли народът, от чието име той обича да говори. Нека покажем, че фашизмът няма място у нас", заявиха преди шествието организаторите на протеста.

Миналата седмица депутати от партията на Костадин Костадинов саботираха изказване от парламентарната трибуна на Явор Божанков (ПП-ДБ). От "Възраждане" се заканиха, че няма да позволяват изказвания да правят и Манол Пейков, и Искрен Митев.

През почивните дни пък симпатизанти на партията спряха филм от програмата на София Прайд, а по-късно заведение за крафт бира, което бе поставило табела, че не обслужват привърженици на "Възраждане", бе надраскано с Давидова звезда и надпис "Jude". По други витрини на ул. "Иван Вазов" се появиха черни пречупени кръстове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

3

Гражданин

23.06 2023 в 22:21

Няколко души протестират срещу рашофашизма у нас, а срещу Сарафов са били хиляди. Щото е по-важно, или щото има повече далавера?

810

2

Путинисти има и комунисти и фашисти..

-240

1

редовно четящ

15.06 2023 в 20:23

Комунягите от шалом защо мълчат? Нали ореваха орталъка за едни книги, а фашистките антисеминтски прояви им убягват. На чорапа ли служат или на пасольството?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки