Полицаи и пожарникари гониха със захар злите духове от МВР (снимки)

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2015 в 20:13 2197 12

1/1

Снимка Сергей Антонов

Около 500 полицаи, пожарникари и надзиратели излязоха на протест срещу пенсионната реформа, както и срещу условията на работа в МВР.

Протестът беше подкрепен и от военнослужещи, които обаче не присъстваха на демонстрацията.

Протестиращите се събраха в градинката на храма „Св. Седмочисленици“ в София до сградата на министерството.

Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите им колеги по служба.

Те издигнаха плакат с надпис „Като няма разбиране, има протестиране“ и поръсиха със захар около сградата на Министерството на вътрешните работи, за да прогонят злите духове.

След това шествието стигна до сградата на Народното събрание.

Полицаите и надзирателите се обявиха против предлаганата възраст за пенсиониране от 52 години и 10 месеца, което става без гратисен период. Те са недоволни и от ограничаването на броя на служителите, които ще могат да се пенсионират само с навършен стаж през 3-годишния гратисен период.

По-рано днес лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов се срещна с вътрешния министър Румяна Бъчварова и със социалния министър Ивайло Калфин.

Двете страни обаче не се разбраха и от синдиката обявиха, че започват протести.

Демонстрациите ще продължат утре пред МВР и в неделя с палатков лагер пред парламента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2015 в 04:02

Стига се омерзява бе балкански. Като взимаш парите, си горд от свършената работа. Когато има нещо истинско не се появявай, че смърди. Ходи си в рашата и там лижи задниците за рубли.

13.06 2015 в 14:37

Абе много сте смели тука АНОНИМНО! Я елате тука на протеста пред МВР и ги кажете същите тия неща, дето ги пишете. Ще се насерете от страх.

Полицаите не само, че имат пълно основание да протестират, но това трябва да направят и други БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, чиито ЖИЗНЕНИ ИНТЕРЕСИ бяха засегнати от тъпата ПЕНСИОННА РЕФОРМА. Просто служителите от МВР са НАЙ-организирани. Вместо да ги подкрепите в случая, когато са прави, продължавате по инерция да сипете глупости и обиди за тях.

Никой в света не обича полицията, но трябва да е наистина много тъп да не разбира, че без нея не може. Пенсионната т.нар. "РЕФОРМА" е БЕЗУМНА, плод на бакалски сметки, а не на ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. Омерзен съм.

13.06 2015 в 14:05

Щом и това тролче балкански се обяви в подкрепа на протеста, значи не е много читав самият протест.

13.06 2015 в 09:55

А сол върху главите си кога ще ръсят?

13.06 2015 в 00:16

Шапкари! Колко кражби, колко престъпници хванахте?

12.06 2015 в 23:31

щом и злите духове взеха да ръсят захар, няма спасение.

12.06 2015 в 23:10

Синдикалистите в МВР винаги са били едни от най-читавите и най-будните кадри в системата, и може би точно затова политическото и професионалното ръководство ги гледат малко накриво и с известно подозрение, вместо да си партнират с тях в интерес на службата и на обществото.

Исканията им не само са справедливи, но те проявиха досега доста голямо търпение, изчаквайки някакво разъмно предложение от ръководството, което така и не дойде. Донякъде разбирам обаче и негативната реакция на гражданите към подобни искания, защото и те както служителите на МВР са потърпевши от тази закъсняла, безумна и зле замислена пенсионна реформа, плод на лоша импровизация на няколко поредни правителства.

Гражданите, ако си знаят интереса, не само трябва да подкрепят в случая служителите от МВР, но и те са поискат наред с тях СПРАВЕДЛИВИ УСЛОВИЯ ЗА РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ. Тези все повече нарастващи изисквания за НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧАВАНЕ стаж и възраст са зле аргументирани, временни и вместо да решават проблема генерално, само го отлагат във времето.

Честно казано, много се надявах ББ и ЦЦ да регулират този процес, поради своя минал опит в МВР, обаче уви - те си измиха ръцете, прехвърляйки го на ресорната министърка, която пък от своя страна няма необходимия нито политически, нито професионален опит, колкото и да се старае да бъде добросъвестна.

Очевидно общесвеноста трябва да започне да оказва натиск нагоре, и тук най-активни следва да бъдат именно синдикатите, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАКТО ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТРУДА, ТАКА И НА УСТАНОВЯВАНЕ БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ на всички категории трудещи се. Айде стига с тия безкрайни поклони и деклариране на верноподанически чувства към Брюксел и да помисилм малко и за собствения си интерес като общество.

12.06 2015 в 22:24

Понеже лично бях там оценявам броя протестиращи на м/у 1000 и 1200.

12.06 2015 в 21:53

баба ви,

това е коментара на века! :)

12.06 2015 в 21:41

Ееее само 500.Аз се надявах да се съберат всички и с няколко тежки картечници да направим реформа в системата,но не би.Ще трябва още да ги храним тия търтеи.