Полицаи от цялата страна на протест в София, опъват палатки пред НС

OFFNews 12 юни 2015 в 07:04 12918 38

Полицаите "погребаха" символично МВР при предишните си протести

Полицаи, пожарникари и надзиратели от цялата страна излизат на протест днес. В София служителите на реда се събират в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" и сградата на МВР в 17 часа, след това се отправят на шествие до парламента. 

Служителите на реда са против предложената пенсионна реформа в сектора и за подобряване условията им на труд. Те тръгват от различни градове към столицата в няколко лъча. Недоволството им ще продължи и утре , а в неделя протестиращите ще градят палатков лагер пред Народното събрание, където ще дават дежурства по график цяла седмица. 

Днес шествието ще се движи по ул. „6-ти септември“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С.Раковски“, ул. „Славянска“, ул. „Дякон Игнатий“, бул. „Цар Освободител“, площад „Народно събрание“, ул. „Цар Шишман“, градинката пред църквата „Свети Седмочисленици“ и сградата на МВР. 

Протестът ще бъде най-масовият, който се е провеждал досега и ще се включат хора от всички градове на страната, заяви преди дни Борислав Мазнев, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. По думите му демонстрациите ще бъдат доста шумни. 

От Синдикалната федерация на МВР са изпратили писмо до министър Румяна Бъчварова със своите искания и покана за извънредно заседание на Съвета за социално партньорство за днес от 13 ч. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!