Нова Загора ръси захар по пътищата срещу катастрофи и зли сили

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 16:31 14134 21

"Във връзка със зачестилите катастрофи със смъртни случаи на територията на общината, кметът Николай Грозев разпореди главните пътища в новозагорско да бъдат поръсени с 50 кг захар."

Това съобщение бе публикувано на официалния сайт на община Нова Загора, с което властите обявяват своите намерения да се борят срещу катастрофите.

Като причина за странната мярка срещу войната по пътищата, от общината посочват, че само за седмица около Нова Загора са станали няколко тежки катастрофи, а магистрала „Тракия“ загинаха двама полицаи и други 5 лица бяха ранени.

"Предприемайки тази инициатива, общинското ръководство се основава на древно предание, според което, ако пътищата се поръсят със захар, това ще прогони злата прокоба", допълват съобщението си от общината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 23:17

капитализма пие мозъци. затова толкова вярващи в какво ли не кукувици има в капиталистическите страни, в това число и в българия. целта на занятието е този стой да остане в историята, заедно с труповете на тези, които ни го натресоха

28.05 2015 в 14:22

Съпружето предложи тая захар да я сипват в резервоарите на тези, които не спазват правилата за движение и карат с превишена скорост...повече щяло да подейства :D.

28.05 2015 в 13:39

В държавата, където противно на всякаква човешка и вселенска еволюция Бойко Борисов може да бъде министър-председател, Сашо Диков -известен журналист, Графа- известен певец, пловдивския Николай- епископ, хвърлянето на захар по пътищата вместо да носи полъх на пълно малаумие и примитивизъм, по-скоро дава израз на завършеност на картината и излъчва хармонични вибрации. Как да не обичаш тази неповторима държава?

27.05 2015 в 22:56

Този да вземи да си поръси главата със захар,че да си прогони дяволите от мозъка!МАЛОУМНИК!

27.05 2015 в 22:52

какво може да се очаква от един малоумен инструктор добре освоил далавери и кражби

27.05 2015 в 21:22

Хората гладуват, а тоя малоумник хвърля хранителни продукти закупени с държавни пари...според мен е за затвора.

27.05 2015 в 11:43

Ще намалеят катастрофите! Хората ще се спират да събират по малко захар за кафенцето...

27.05 2015 в 10:11

"Суеверието винаги е алогично, защото няма разумно обяснение каква е логическата връзка между захарта по асфалта и катастрофите."

"суеверието" е запазена рецепта за действие при дадени събития, без да е запомнена причината и обяснението поради която действа.
Публичната "наука" е все още прекалено примитивна за да обясни връзката и причината суеверието да действа.

27.05 2015 в 09:42

Да, масата от народа ни са езичници. Това се вижда отвсякъде: и това съобщение, и коментарите към него, и от медиите: чаровни водещи усмихнато "чукат на дърво". Възторжени шествия на кукери, танци върху жарава, омраза и ненавист към църквата и т.н.
Защо се чудим, че сме като лодка без кормило? Не знаем къде отиваме, не знаем за какво живеем... И държавата ни се движи от катастрофа към катастрофа: духовна и като следствие от нея - материална.

26.05 2015 в 23:40

Жалка картинка! Духовно подивяване отвсякъде. Плюс отказ от здравия разум. Суеверието винаги е алогично, защото няма разумно обяснение каква е логическата връзка между захарта по асфалта и катастрофите. И защо точно захар, а не сол или пипер да речем. Ма щом една сляпа бабишкера го е казала... ега ти авторитетите си избират някои, само за да оправдаят нежеланието си да разсъждават или да направят нещо смислено по въпроса. А виж това Бог, Библия, молитви водосвет, лития...ми той е модерен човек и ги е надживял тези неща... Т.е никога не ги е живял и не е чувал думите на апостол Павел да отбягваме ,,бабешски басни''.