Над 700 кюстендилци поеха към София за протест срещу Бат Сали

OFFNews 27 октомври 2014 в 10:26 1939 5

Александър Методиев, по-известен като Бат' Сали, взе депутатско място от Кюстендил едва с 864 гласа, което е малко над 1% от пуснатите гласове

Над 700 души тръгнаха от Кюстендил на протест срещу издигането на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител от Кюстендилския избирателен район.

Недоволните граждани са потеглили с десет автобуса, микробуси и леки коли към централата на ДПС в София, от където по-късно ще се отправят на шествие към Народното събрание,съобщава "Дарик".

Протестното шествие ще започне на столичния площад "Македония" в 11,30 часа. Демонстрантите ще се опитат да не допуснат Александър Методиев да положи клетва в Народното събрание.

Протестиращите ще внесат искане в парламента за за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Бат Сали за депутати с незначителен брой гласове в определен избирателен район.

В Дупница също ще има протест даването на мандат на ДПС от Кюстендилски избирателен регион, в лицето на Александър Методиев - Бат Сали, който взе едва с 864 гласа или 1% от всички гласували.

"Аз ще бъда заедно с хората на знаково място за българската нова история - дупнишките барикади. За 12 ч. е планирано да бъде блокиран главен път Е79, като вече са уведомени всички институции - ОД МВР-Кюстендил, Областно пътно управление, Национална компания „Железопътна инфраструктура", каза кметът на Дупница Методи Чимев.

OFFNews ще следи на живо демонстрацията в София срещу депутатското място на Бат Сали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови