Кметовете на Кюстендил и Дупница поискаха среща с Местан заради Бат Сали

OFFNews 20 октомври 2014 в 11:49 2271 6

Снимка Булфото

Един от протестите срещу мандата на Бат Сали

Кметовете на Кюстендил и Дупница поканиха председателя на ДПС Лютви Местан на среща, за да обсъдят  с него общественото недоволство от издигането на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител от Кюстендилския избирателен район.

Граждани от областта протестират срещу издигането на Методиев, който е събрал едва 864 гласа от 61 528 гласували в Кюстендил, но заради разпределението на гласовете от чужбина ще е депутат от този избирателен район.

Те настояват да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС да оттегли от парламента представителите си в листата за Кюстендил.

Недоволните от двете общини са събрали повече от 20 хиляди подписа против мандата на ДПС, а от днес подписката започна на национално ниво, съобщава "Дарик".

Подадено е искане за оспорване законността на проведените на 05.10.2014г. избори за народни представители за 43-то Народно събрание в 136-те секции в Република Турция.

Ето какво пише в поканата до Лютви Местан:

„Учтиво Ви каня на 22 октомври, сряда, от 11:00 часа в сградата на Общинска администрация – Кюстендил. Бих искал да обсъдим възможни решения по повод на създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район.

Уверени сме, че като лидер на политическа партия „Движение за права и свободи“ и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews