Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манолова предлага на Местан Бат Сали да не е депутат

OFFNews 09 октомври 2014 в 16:33 9010 9

Мая Манолова

„Призовавам Лютви Местан и ръководството на ДПС да постъпят като отговорни политици и да оттеглят Александър Методиев, - Бат Сали, като избран народен представител от Кюстендилски регион".

Това каза Мая Манолова от БСП във връзка с недоволството на граждани от Дупница и Кюстендил срещу влизането на депутата от ДПС Александър Методиев в парламента.

Манолова изрази мнението си, че на мястото на Методиев трябва да влезе втората в листата на ДПС за Кюстендил- Анна Емилова Благоева, защото срещу Бат Сали било насочено прекалено голямо обществено напрежение.

"Хората в Кюстендил са настръхнали в резултат от избора на Александър Методиев. За да не бъде провокиран етническият мир, за да не се създава допълнително обществено напрежение, да не се провокира гнева на хората, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, допълни Мая Манолова.

Тя обясни, че по време на предизборна кампания е предупреждавала, че ако хората не гласуват и продават гласа си, е възможно да бъде избран представител на ромите от Самоков като депутат от Кюстендилска област.

 „Нещо повече, ние подадохме десетки жалби и сигнали, за да бъде предотвратено купуването на гласове. Да, наистина то беше спряно за ДПС в ромския квартал, но факт е, че 700 етнически българи гласуваха за листата на ДПС с водач Александър Методиев. Очаквано, кюстендилци изригнаха срещу този избор, тъй като Александър Методиев даже не е от Кюстендил, а от Самоков”, поясни тя.

Манолова обясни, че кандидатът на ДПС не е избран от собственият си регион, а има депутатско място заради гласовете от чужбина. Тя обясни още, че според голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в Кюстендилски регион.

„На мен ми е ясно, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, затова според мен отговорното и нормалното поведение е съответни действия да бъдат предприети от ръководството на ДПС. Не може под натиск негласувалите за един депутат да искат неговото отстраняване, но предвид ситуацията в Кюстендил, очаквам да бъдат предприети адекватни действия от ръководството на ДПС”, посочи още тя.

„Разпределението на мандатите по региони дава своите отклонения. Единственият по-справедлив начин би бил издигането на една национална листа от всяка една от партиите, участващи в изборите. Тогава пък ще бъде нарушено регионалното представителство, а иначе винаги се получават аномалии", каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!