Quantcast

Лекарите излизат на национален протест

OFFNews Последна промяна на 06 април 2016 в 06:31 2492 4

Лекарите излизат на национален протест

Лекари от цялата страна излизат на протест пред Министерския съвет в 15 часа. 

Те настояват да се върне договорното начало, а не промените да се налагат с подписи само от страна на Здравната каса, както с подписания от Надзора на Касата анекс към рамковия договор от 2015 г., с който бяха определени новите цени и обеми на медицински дейности за тази година.

Ощопрактикуващи лекари и лекари от доболничната помощ вече обявиха, че също ще участват в митинга. Очаква се в митинга да се включат лекари от цялата страна. 

"Разделяй и владей - стара истина, която отново се прилага, за да се овладее недоволството на лекарите. Затова не позволявай противопоставяне по между ни! Ако днес не сме единни, надеждата за промяна ще отмре и младите колеги няма да намерят своята мотивация, за да останат сред нас", посочват от БЛС.

"Да не допускаме разединение, чрез съглашателства, договорки с властимащите, манипулации, слухове… Нека не се поддаваме и излезем на митинг, за да заявим на висок глас: „Стига експерименти със здравето на хората, стига необмислени промени”. Това не са реформи, оставете ни да правим истинска медицина, както ни учеха нашите учители - без лимити, регулативни стандарти, без многобройни бюрократични административни бумащини. Върнете договорното начало, не само на книга. Медицината е висше изкуство - практическо прилагане на знания и опит", допълват те.

Лекарският протест беше обявен миналата седмица, когато протестираха лични лекари от цялата страна. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2016 в 12:55

Ako падне Москов, много е вероятно да падне и правителството на тиквата. Въпросът е коя тиква ще го замести?! Бостанът така е обран, че са останали само тикви.

06.04 2016 в 10:37

Протестират, защото има лимити за това колко хора могат да прегледат за 1 месец и от какво тези хора да боледуват. Отиваш на 12 число за преглед с хормонален проблем, направленията са свършили - трябва да чакаш до 1-ви. Отиваш на 1-ви, отпред пред кабинета има 70 възрастни хора на опашка, все едно е са на власт социалистите и са пуснали хляб.

Протестират и защото половината от работата им е да печатат хартийки и да се занимават с хартийки, вместо да лекуват хора.

Горе има коментар на някакъв трол че трябвало да работят 24 часа - това може да бъде написано само от някой, който никога през живота си не е давал денонощна смяна или изобщо не е работил. С тази 24 часова отговорност, джипитата се принуждават да сключват договори с медицински центрове, които поемат нощните смени, вместо държавата да инвестира в спешна помощ.

06.04 2016 в 10:13

сутринта чух едно от исканията на лекарите което никак не се свързва със загрижеността им за пациентите. Не желаят да са 24 часа отговорни за своя пациент. Всъщност те още в началото на въвеждането на реформата не го правеха. Бившото ми джипи беше написало 20.54 ч. на един мой преглед в 13.30 ч. Жива лъжа. Като не искат до шм номолат парите за 1 пациент. Сега взимат за всеки пациент лекували го или не. Така заплатите им стават над 1000 лв. за 6 часов работен ден 5 дневна седмица. Време е парите да се обвържат с пациентите.

06.04 2016 в 08:49

Някой разбира ли за какво протестират лекарите?! Доколкото схващам, тормози ги това, че далаверите ще стават по-трудно.