Quantcast

Лични лекари поискаха оставката на Москов на протест пред МЗ (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 31 март 2016 в 19:47 3493 4

Около 20 лични лекари поискаха оставката на здравния министър Петър Москов на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. 

„Вече година и половина най-шумният министър - д-р Москов, налага хаотични решения в сферата на здравеопазването, които не постигнаха никакъв положителен ефект, а предизвикаха единствено хаос в системата”, обявиха протестиращите, цитирани от БГНЕС. 

Здравната система не работи в услуга на пациентите, а по-скоро обслужва търговците. С действията си министърът настрои срещу себе си всички звена в системата на здравеопазването, коментираха те. 

Общопрактикуващите лекари протестират вече четвърти ден, като протестите обхванаха постепенно цялата страна. 

Лекарите се обявиха против допълнителната „бумащина“, която се добавя към работата им, без това да бъде финансово подплатено, както и срещу някои от основните моменти в здравната реформа на Москов като въвеждането на пръстовия идентификатор. Те обвиниха и ръководството на Здравната каса и на министерството в липса на диалог.

В същото време от Българския лекарски съюз обявиха общонационален протестен митинг на 6 април пред сградата на Министерския съвет и призоваха болниците да спрат плановия прием. 

Въпреки недоволството срещу него здравният министър Петър Москов обяви, че с реформата се опитва да пребори съществуващия хаос в системата. Той подчерта, че вече са направени отстъпки и има редица точки от здравната реформа, по които няма да отстъпи. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2016 в 04:23

ТА ТОЯ НАРКОМАН Е ИЗДЪНКА НА КОМУНИСТИ.НО НЕ ЛЕКАРИТЕ ТРЯБВА ДА СТАЧКУВАТ А ВИЕ ПЛЕМЕ БЪЛГАРСКО СТАЧКУВАЙТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО БЕЛИ ХОРА А НЕ СВИКНАЛО ДА ЖИВЕЕ КАТО ЧЕРВЕЙ.

31.03 2016 в 22:58

Всички искат да има промяна ,но когато трябва тази промяна да се случи с нас ,когато трябва да свършим нещо повече или различно от сегашното, започва съпротива и оплюване.Не виждам как нещо ще се случи в тази държава и с този народ? Всички са компетентни, дават акъл и критикуват другите.Отвратителен народ!

31.03 2016 в 21:11

Какъв комунизъм те гони , бе човече!? Не виждаш ли, че е пълен хаус! Комунизъм е това да виждаш, че нещо не работи и да го продължаваш. Навремето се казваше "Всяка крива успоредна на Априлската линя е права". Или перефразирано точно 60 години по-късно - всяка глупост направена от Москов е умна.

31.03 2016 в 20:34

Моля да се чете: лекари-комунисти искат оставката на.....