Лични лекари поискаха оставката на Москов на протест пред МЗ (снимки и видео)

OFFNews 31 март 2016 в 19:47 4354 4

Около 20 лични лекари поискаха оставката на здравния министър Петър Москов на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. 

„Вече година и половина най-шумният министър - д-р Москов, налага хаотични решения в сферата на здравеопазването, които не постигнаха никакъв положителен ефект, а предизвикаха единствено хаос в системата”, обявиха протестиращите, цитирани от БГНЕС. 

Здравната система не работи в услуга на пациентите, а по-скоро обслужва търговците. С действията си министърът настрои срещу себе си всички звена в системата на здравеопазването, коментираха те. 

Общопрактикуващите лекари протестират вече четвърти ден, като протестите обхванаха постепенно цялата страна. 

Лекарите се обявиха против допълнителната „бумащина“, която се добавя към работата им, без това да бъде финансово подплатено, както и срещу някои от основните моменти в здравната реформа на Москов като въвеждането на пръстовия идентификатор. Те обвиниха и ръководството на Здравната каса и на министерството в липса на диалог.

В същото време от Българския лекарски съюз обявиха общонационален протестен митинг на 6 април пред сградата на Министерския съвет и призоваха болниците да спрат плановия прием. 

Въпреки недоволството срещу него здравният министър Петър Москов обяви, че с реформата се опитва да пребори съществуващия хаос в системата. Той подчерта, че вече са направени отстъпки и има редица точки от здравната реформа, по които няма да отстъпи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови