Костадинов събра 50 души на национален протест (допълнена)

Привържениците на "Възраждане" атакуваха загражденията пред МОЧА, а лидерът на партията обяви, че могат всичко, стига да пожелаят

OFFNews 21 септември 2023 в 15:24 10144 10

Протестът на Възраждане

Снимка Фейсбук/Копейкин

Протестът на Възраждане през погледа на списващите страницата "Копейкин" във Фейсбук

Национален протест с 50-ина посетители, видно от снимките, организира партия "Възраждане".

Начело с партийния лидер Костадин Костадинов множеството пожела оставката на правителството от плочките на пространството между сградите на Министерския съвет, бившия Партиен дом (сега дом на Народното събрание) и Президентството, след което се премести пред Министерството на отбраната, където настоя за оставката на ресорния министър Тодор Тагарев.

Митингуващите из центъра на София викат "Долу сглобката!" ("сглобката" е правителството), понеже са против изпращането на военна помощ на нападнатата от Русия Украйна. Недоволстват и защото се чувствали излъгани от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която предизборно обещала да смени "модела ГЕРБ", а влизайки във властта се съюзила с ГЕРБ и ДПС, обясни Деян Николов ("Възраждане"). Загрижени са и за лошите условия, при които работят парламентарните репортери в бившия Партиен дом. Те, на практика, са напълно изолирани от депутатите и биха могли да задават въпроси и разговарят с народни представители, само ако самите те пожелаят и се явят пред медиите.

В резюме: с протеста си от "Възраждане" - чийто лидер и други партийни функционери се опитаха да се влеят в редиците на протестиралите зърнари, но любезно бяха помолени да напуснат - искат оставката на правителството.

За всеки протестиращ има най-малко по един придружаващ го полицай, отстрани изглежда, че униформените са повече от възрожденците.

Николов намери начин да обясни и скромния състав на националния иначе днешен протест на партията му. Нямало 100 000 души, защото "медиите лъскат имиджа на правителството" - твърди той, цитиран от БТА.

Правителството, смята Костадин Костадинов, целяло да заличи "Възраждане", не искало такава партия. Според него страната ни била "завладяна" от хора, които служат на други държави. "Оставка, съд и затвор за управляващите!", възкликна Костадинов.

Съвсем не толкова отговорно и сериозно посрещнаха протеста странични наблюдатели, които се надпреварваха да иронизират малобройните протестиращи и техния лидер.

Шествието не мина и без инцидент - по традиция той се случи пред Паметника на съветската армия. Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията около монумента, редовно потърпевш от политически набези.

Безредиците настъпиха, след като около 14.30 ч приключи малобройният национален митинг в Триъгълника на властта. Пак по традиция МОЧА бе обграден от плътен кордон полиция, който за кратко бе пробит от възрожденците, во главе с лидера Костадин Костадинов. При сблъсъка имаше двама припаднали и повръщащи.

"Ние за пореден път показахме, че можем всичко, че знаем какво искаме и че няма пречка, която да ни спре, ако искаме да го постигнем. Ако бяхме решили, можеше да съборим и скелето, което е незаконно. Аз го казах преди малко, ние търсихме строителната документация - няма такава. Оградата също е незаконна. Твърдят, че паметникът е опасен. Нищо подобно, просто управляващите фашаги лъжат. Само че днеска си намерихте майстора за пореден път", обяви Костадинов, цитиран от БНР.

За половин час напрежението спадна.

Снимки: Фейсбук/Копейкин

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1135

10

единдвама

22.09 2023 в 16:34

Къде са левскарите, когато ти трябват?
Дано се организират за следващия многонационален протест от 20 припаднали и повръщащи вгъзрожденци.

2159

9

Kilca

21.09 2023 в 23:49

Чудесно!!! Радвам се да видя колко малко са феновете на Костя късопиш*ин.

3714

8

GB

21.09 2023 в 23:14

Чудно щом, според Николов, "медиите лъскат имиджа на правителството", та затова протестиращите били шепа, с кого ще сваля правителството? Ако толкова много техни привърженици са повярвали на тези медии, значи няма да те да свалят това правителство. Звучи като признание за загуба, май.

10298

7

AntiZ

21.09 2023 в 19:51

Не знам дали е за успокоение или за притеснение? В Словакия се появява един дебил, фицо ли е, физо ли, фашист, по долнопробен от този варненски циганин късопишкин. Нямал да изпраща наряди но Украйна, искал да премахва санкциите срещу кацапската помийна яма... Навсякъде е пълно с руска проказа, рак, метастази.

615

6

швейк

21.09 2023 в 19:29

Как така правителството ги излъгало и управлявало с герб? Те за ппдб ли са гласували?

-1650

5

ob1

21.09 2023 в 17:01

Тук имаше няколко фена на късопишкин. Що така, бе, Миме? НалЕ уж цЕла KLETAMAJKABALGARIA беше в фюрерчето?

850

4

pr07ecH70r

21.09 2023 в 17:00

Отрепката, Господин Никой - Костадинов. Да го наричат Копейкин му прави удоволствие, затова няма да го наричам. Събрал 50 човека (малцинството събират повече за сватби) и отишъл цирково представление да изнася. Защо трябва въобще да му се дава гласност в медиите?! Какво толкова интелектуално важно ни дава тоя НЕчовек?!? Папагал повтарящ сипаното от червената ръчичка на Московия, която съвсем скоро ще бъде приятно строшена точно на китката! Какво ще стане тогава с Костадинов? Дали ще бъде забравен? Или ще забегне към Московия?

2099

3

Mateevk

21.09 2023 в 16:01

Да, това е фашизъм в съвременната му версия - рашизъм. Да не забравяме, че навремето нацизмът в Германия по законен идва на власт. Сега рашизмът иска същото. А относно медиите нямам думи. Копейкин е непрекъснато там, за да бълва лъжите си и не се намери никой да го постави на мястото му с точните въпроси. Да го размаже, както Зеленски размаза Радев, та днес не смее да се срещне с него в ООН.

1005

2

ПР

21.09 2023 в 15:47

Гледам го наживо.Първо,опитаха окупация на МОЧА.Там,преминавайки през заграждението,Копейкин държа реч.После,блокираха Орлов мост,където отново се развихри Той.Откъм Военния клуб,до Орлите,независимо от тротоари и алеи,се преминаваше през тревните площи.Знамена на Россия нямаше,за разлика от сутринта,в "Триъгълника на Властта".
Страшно много съм гледал за Германия и годините до и след 1933 г.Това нещо,което се случва днес у нас,трябва да бъде спряно,въпреки напъните на Кремъл.

905

1

Putyo

21.09 2023 в 15:30

Правилно е да се изписва: вГъзраждане.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки