Коалиция ГЕРБ и ДПС пусна Lafka в Бургас въпреки протестите

OFFNews 22 април 2014 в 18:58 8028 14

В Бургас общинските съветници от ГЕРБ и колегите им от ДПС гласуваха в подкрепа на предложението да отпадне ограничението "един търговец-един павилион", съобщава Дарик радио.

Промяната вече позволява на търговците да притежават повече от един павилион в различни точки на града, изграден върху общински терени.

По-рано днес около 50 протестиращи срещу „монопола в отдаването на преместваеми обекти“ прекъснаха заседанието на Общинският съвет в Бургас, което се провеждаше в залата на "Дома на нефтохимика".

Демонстрантите са предимно представители на дребния и средния бизнес.

Те са недоволни от предложената промяна в Наредбата за преместваемите обекти на общината.

По думите им тя ще даде възможност на големите търговци да закупуват всеки един обект и това ще обрече на глад над 5000 души.

Демонстрантите смятат, че предложението, което е направено от общински съветници от ГЕРБ, не само няма да ограничи монопола, а напротив - ще обслужи интересите на една търговска верига – Lafka на "Табак маркет".

Около 09:00 часа протестиращите вече се бяха събрали пред сградата на "Дома на нефтохимика“.

Те носеха плакати с надпис „Людиев, защо подкрепяш монопола?”, „Господа от ГЕРБ, не ви ли е срам”, „Кмете, защо раздаваш улиците на офшорки?”, съобщава агенция „Фокус“.

Малко по-късно демонстрантите успяха да влязат в залата, където се провежда сесията и поискаха да останат там. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!