Бургаският бизнес излиза на протест срещу Lafka

OFFNews 22 април 2014 в 07:37 5212 15

Lafka

Снимка burgas-info.com

Търговци на сергии, организирани от Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, ще протестират днес в морския град по време на заседанието на общинския съвет, съобщават местните медии.

Причината за недоволството на хората е предложението на група общински съветници от ГЕРБ, с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект.

Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората.

Търговците смятат да се съберат край общината и да протестират срещу новите текстове, защото според тях те се въвеждат за да се монополизира пазара.

На заседанието вероятно ще присъстват и търговци, които в момента оспорват в съда ограниченията за броя павиолиони, съобщава сайтът e-burgas. Предприемачите искат да знаят защо четири години регламентът ги е ограничавал, а сега, когато в града се появиха павилионите на Lafka, управляващата партия се е сетила да премахне ограничението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!