Протест срещу Lafka прекъсна заседанието на Общинския съвет в Бургас

OFFNews 22 април 2014 в 10:53 8907 8

Около 50 протестиращи срещу „монопола в отдаването на преместваеми обекти“ прекъснаха заседанието на Общинският съвет в Бургас, което се провеждаше в залата на "Дома на нефтохимика".

Демонстрантите са предимно представители на дребния и средния бизнес. Те са недоволни от предложената промяна в Наредбата за преместваемите обекти на общината. По думите им тя ще даде възможност на големите търговци да закупуват всеки един обект.

Според тях ако предложението бъде прието, това ще обрече на глад над 5000 души. Демонстрантите смятат, че предложението, което е направено от общински съветници от ГЕРБ, не само няма да ограничи монопола, а напротив - ще обслужи интересите на една търговска верига – Lafka на "Табак маркет".

Около 09;00 часа протестиращите вече се бяха събрали пред сградата на "Дома на нефтохимика“. Те носеха плакати с надпис „Людиев, защо подкрепяш монопола?”, „Господа от ГЕРБ, не ви ли е срам”, „Кмете, защо раздаваш улиците на офшорки?”, съобщава агенция „Фокус“.

Малко по-късно демонстрантите успяха да влязат в залата, където се провежда сесията и поискаха да останат там. Те настояват да присъстват на гледането на докладната записка за преместваемите обекти, когато ще бъде обсъдена спорната поправка в наредбата за разполагане на търговски обекти на територията на общината.

Представителите на БСП поискаха тази тази точка да се гледа първа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови