Триото: Борисов готви изборни манипулации, назначи си председател на ЦИК

OFFNews 23 октомври 2020 в 14:23 5728 4

Отровното трио обвини управляващите, начело с Бойко Борисов, че подготвят манипулация на резултатите от предстоящите избори.

Така проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян тълкуват факта, че алтернативната кандидатура за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) на адвокат Албена Белянова изобщо не е стигнала до народните представители и състезанието е било с един кандидат - избраният Александър Андреев.

Още на 29-и септември номинацията на Белянова е внесена по надлежния ред до всички народни представители от неправителствената организация ”Граждански форум промяна”. Кандидатурата й обаче изобщо не е достигнала до депутатите, което на практика е направило невъзможно предложението да бъде внесено от депутат или парламентарна група за разглеждане от правната комисия на НС.

"За нас е ясно, че адвокат Белянова не бе допусната до процедурата за публичен избор, заради участието й в протестите срещу правителството на Борисов, но и заради нежеланието за състезателен характер, компетентност и обективност при сравняване с кандидатури, чужди за системата им", категорични са от Отровното трио.

Организаторите на антиправителствените протестите, които продължават вече 107-и ден,  обаче са категорични, че опитът да се окупира контролът над свободния вот на българите ще бъде неуспешен.

Със силите на гражданското общество, партийни и непартийни структури, ще организираме мрежа за граждански контрол и недопускане на платен вот, за какъвто очевидно се готвят управляващите, категорични са от Триото.

Ето и цялата им позиция:

Управляващата клика, начело с Бойко Борисов, даде поредното публично доказателство за това, че се държи на власт, за да си подсигури възможността да контролира и манипулира изборния процес. Кандидатурата на адв. Албена Белянова за председател на Централната избирателна комисия изобщо не стигна до народните представители и бе проведена процедура само с един кандидат. Тази практика е известна още и с избора за главен прокурор на Републиката. 

Кандидатурата на адв. Белянова бе внесена от неправителствена организация и даваше възможност както за избор, така и за независим контрол над целия изборен процес. Очевидно за всички е, че спазването на правилата няма значение за върхушката на Борисов, а всички мили думи за диалогичност, гласност и демократични процедури, са безсмислени лозунги, хвърлени в очите на гражданите.

За нас е ясно, че адвокат Белянова не бе допусната до процедурата за публичен избор, заради участието й в протестите срещу правителството на Борисов, но и заради нежеланието за състезателен характер, компетентност и обективност при сравняване с кандидатури, чужди за системата им.

Опитът да се окупира контролът над свободния вот на българите ще бъде неуспешен. Със силите на гражданското общество, партийни и непартийни структури, ще организираме мрежа за граждански контрол и недопускане на платен вот, за какъвто очевидно се готвят управляващите.

След този предизвестен избор, г-жа Караянчева бе хвърлена на амбразурата да говори за „зачестили спекулации за честността на изборите“. Но именно тя, за нещастие, е начело на институцията, през която мина т.нар. „избор“ на единствен кандидат. Убедени сме, че хората с чиста съвест, които ще проявят активност, са много повече от тези, които заради бедност или зависимост ще приемат пари срещу своя глас.


Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

4

Ivo Ivanov23

23.10 2020 в 15:55

Тия кво трио са бе, айде стига смешки вече. В началото бяха леко забавни, вече са гротескни.

3900

3

Billy111

23.10 2020 в 15:17

Сиурна съм, че и т. нар. "Отровно трио" готви някоя и друга манипулация, за да спечелят техните хора, иначе нямат избиране.

1894

2

Sashkavas

23.10 2020 в 14:40

Според тримата тюфлеци, изборите ще са честни само, ако правилните хора спечелят, иначе са манипулирани. Баси логиката - а ако народа не може да ви понася, нито вас, нито хората около Глистьо, Рада и Мая и не желае да гласува за тях какво? Другата умнотия, за да са изборите безпристрастни, ще сложим пристрастен към нас човек. То, бива наглост, то бива дебелокожие ама чак толкоз.
Или това няма значение, взели сте едни пари и сега със зъби и нокти се борите да отървете боя ?

20699

1

Новак

23.10 2020 в 14:37

Така е, но герберастите разчитат тези манипулирани избори да бъдат “узаконени” от педерасите от ЕНП. А онези лайна ще го направят като нищо.

 
X

Да помогнем на украинските деца!