Quantcast

Швейцарски политик призова Европа да бойкотира изборите в България

ОFFNews Последна промяна на 05 октомври 2014 в 18:26 74563 29

Снимка Keystone.

Дорис Фиала

Дорис Фиала, швейцарски политик и ръководител на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи гласуването у нас, призова Европа да бойкотира изборите в България.

Фиала е направила изказването си пред швейцарския вестник "Тагес Анцайгер" в материал на изданието със заглавие "Системата в България е скандално непрозрачна". Там тя окачествява българските политици като "дискредитирани и замесени в корупционни практики".

"Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим да бъдем използвани да легитимираме силно съмнителна система от гледна точка на закона и с тъпа отчетност. Изборите там (в България) не позволяват да бъде изразена волята на избирателите… Целият изборен процес е несвободен и несправедлив", смята швейцарката.

Фиала смята изборния ден в България за свободен и лишен от пряко влияние и насилие в деня на вота, но цялата предизборна кампания преди това е несправедлива и съмнителна по отношение на законността си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2016 в 22:39

А източникът кой е?

18.03 2016 в 08:22

Изборните правила в България дават възможност, дори нито един гражданин да не гласува, а това да направят само вече избраните депутати, при сегашната система за процентно разпределение на местата в Парламента те да запазят позициите си непроменени. Освен това допуска хора без никаква образователна, административна, нормативна, правна и тн. подготовка, да заемат ръководни държавни длъжности, само защото са попаднали в избирателните листи на някоя партия, което доведе до неграмотно управление на страната ни и закономерните плачевни резултати би трябвало да са очевидни за всички.

17.03 2016 в 13:48

А госпожа Фиала от ПАСЕ, дали знае, че е направила такова изказване ?

17.03 2016 в 13:44

Тъжно е ,че много хора продават свободата си ... ,а други пе гласуват ....

11.10 2014 в 09:51

и аз мисля , че трябва да се бойкотират изборите и да не се признават така наречените изборни резултати, да се промени конституцията и изборния кодекс , като се въведе задължително гласуване и образователен ценз , а ромите и турците да се обявят за чужди граждани:////////

07.10 2014 в 14:46

Швейцарците толерантни....ха ха ха! Това е вица на столетието!

Няма по скучни педанти от тези сиренари!

07.10 2014 в 08:08

*
Мечок, хубаво е да ти е пълен члена, когато се налага де... Иначе с наполовина спихнал или наполовина пълен става ле-е-еееко нали... да не навлизам в подробности. Остави я лелята да си бълва как и идва отвътре. Тя няма да се промени.

*
Иванке, миличка, може и да си изяла по погрешка един шоколад с надпис "меде ин суис", но до там. "Швийдарията" си я виждала само на картинка, съмнявам се, че имаш способности и умения да го докараш до търсене в Гугъл и извеждане на резултата на тубата пред теб.
Между другото Близу нямат клиенти в "Суис". Жалка панелна пача.

07.10 2014 в 07:43

ПълниЯТ член е доста спорен... вече.
В случая е моя грешка, но грешка.
Докато мьекането и кваканьето си е най-долен диалект.
При това нарочно практикуван/употребяван от чист провинциален снобизъм(примерно във Варна).

Бе, долна история. Даже ме е гнус да го коментирам.

07.10 2014 в 02:07

това е нормалниЯТ...

07.10 2014 в 00:40

Иванке ма!
Само от една дума мога да та прецЕням...
"... оценям по компетентност и добронамереност..."
И на луната да да идеш "в странство", пак ше си останеш тъпо българско, застаряващо курве - извинявай.

Хахахахахахахахахахахахахахахаха

ПРЕ-ЦЕ-НЯ-ВАМ. Това е нормалния български.
Както и ПАЗАРУВАМ, а не пазаря.
Мама ви селяндурска, осрахте цял свят от името на България.