Плевнелиев: Повече никакви избори до дупка

Offnews 05 октомври 2014 в 10:24 2704 18

Президентът Росен Плевнелиев упражни правото си на глас

Снимка Евгени Димитров/Булфото

"Нямаме време за губене. Без стабилност няма работни места, няма и реформи. Няма как да направим реформи през следващите месеци, ако нямаме правителство", каза Плевнелиев.

Никакви избори повече до дупка. Проблемите са неотложни и призовавам за масово гласуване, след което ще призова политиците за решаване на проблемите.

Това каза президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас след 10.30 часа днес. Държавният глава е категоричен, че днес трябва да се гласува активно, за да има правителство, което да реши най-належащите проблеми в страната. 

Моля, гласувайте мощно, гласувайте всички, гласувайте масово, защото тези избори са важни, те определят бъдещето на България за много години напред, призова президентът избирателите. Той обясни, че след ясните резултати от изборите, ще работи "посветено, за да не изгубим и ден и час", тъй като страната има нужда от работещо правителство и от спешни реформи.

"Нямаме време за губене. Без стабилност няма работни места, няма и реформи. Няма как да направим реформи през следващите месеци, ако нямаме правителство", каза Плевнелиев и посочи проблемните области - образователна система, здравеопазване, администрация, енергетика, която е в "прединфарктно състояние", електронно правителство, сектор сигурност.

Той каза, че не знае каква ще бъде успешната управленска формула за следващото правителство, но тя трябва да бъде направена.

„Искаме система на правораздаване, която раздава справедливост. Искаме модерна инфраструктура, искаме младите да останат в България, искаме, но трябва да си даваме сметка, че само заедно можем да постигнем тази цел и така, както сме обединени в целта трябва да се обединим и в средствата, а средствата за да постигнем демократична европейския и просперираща България, е да гласуваме заедно, единно, всеки по съвест, но всички заедно. Моят апел към българите днес е: Моля гласувайте мощно, гласувайте всички, гласувайте масово, защото тези избори са важни и те определят бъдещето на България за много години напред”, заяви още президентът Росен Плевнелиев.

По думите на държавния глава българският народ е обединен по много въпроси. "Той иска работа и достоен живот, ефективни работещи институции, съдебна система, която да раздава справедливост и модерна инфраструктура, както и повече българи да останат в България. Така, както сме обединени в целта, така трябва да сме обединени и в средството, а средството е да гласуваме", каза Плевнелиев.

„Политиците трябва да имат ясното усещане за спешност и отговорност. Удобно посочваме държавата, когато имаме проблеми – политиците са виновни за всичко, но за съжаление, трябва да си даваме сметка, че само чрез колективната отговорност на всички нас като нация, като гражданско общество, ние можем да вървим напред. Не може да не гласувате в този ден, да си стоите комфортно отстрани и след това да изисквате от своите политици за всяко нещо да бъдат отговорни. Ако искаме да вървим напред, това се постига само като колективно усилие и единствено чрез гласуване”, каза още държавният глава.

„Оттук нататък като държавен глава ще работя много, ще работя посветено, за да не изгубим и ден, и час. Защото, България има нужда от работещ парламент, избран от народа и правителство, избрано от работещия парламент, нямаме време за губене. Ключовите думи тук са постигане на високо ниво на стабилност, защото без стабилност няма инвестиции, няма фабрики, няма работни места, но и реформи – няма как, ако България не се фокусира в следващите месеци да направи няколко реформи, без които просто не можем”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!