"С конюктурни промени на Конституцията ни водят към тоталитаризъм"

"ГЕРБ и РБ искат да овладеят съдебната власт", алармира Волен Сидеров

Ива Оприкова Последна промяна на 22 май 2015 в 14:11 3447 5

Снимка БГНЕС

Депутатите от "Атака" няма да подкрепят законопроекта за промени в Конституцията, защото "идеята на РБ и ГЕРБ била чрез измененията да овладеят съдебната система".

"Предложените промени са конюктурни и ако се осъществят ВСС ще се превърне в тоталитарен орган, който назначава прокурори и съдии, близки до управляващите", обяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Законопроектът, който инициират от Реформаторския блок и ГЕРБ е абсолютен фарс. Управляващите искат чрез промяна на основния закон да контролират съдебната власт, а магистратите да бъдат под строг контрол- да си сложим наши хора и ние да определяме кой да бъде осъден, и кой не. Всичко това води до тоталитаризъм", посочи националистът.

Лидерът на "Атака" разказа, че от ГЕРБ и РБ раздали законопроектът на депутатите от партията, но никой до сега не ги е потърсил за дебат, или поне на разговор. 

"Цветан Цветанов само съобщава някакви цифри колко са се подписали все едно е на състезание. Несериозно е да се инициира промяна на Конституцията по този начин без референдум, както и без допитване до експерти от гилдията", коментира лидерът на "Атака".

За провалената подписка на БСП за обжалване на 16 млрд. дълг пред Kонституционния съд от партията считат, че акцията на социалистите е обикновен пиар. 

"Маньовърът на Миков е дълга е неуспешна ПР акция“, смятат от партията. Националистите отрекоха думите на председателя на БСП, че не са се подписали под искането и съобщиха, че такъв документ изобщо не е пристигал в централата им.

„Преди да поставя въпроса за подкрепа от „Атака“, Михаил Миков трябва да отговори, защо повече от три месеца групата на „БСП Лява България“ отказва да се подпише под искането ни за иницииране на национален референдум за излизането на България от НАТО“, смятат от "Атака" 

Според тях, с отказа си да подкрепят искането, ръководството на социалистите възпрепятства събирането на необходимите 48 подписа за иницииране на референдум и по категоричен начин показва, че БСП и управляващата коалиция нямат никакви идеологически разлики.

„Приемаме маньовъра на Българската социалистическа партия с дълга като неуспешна ПР акция, с която се опитват да си придадат опозиционен образ“, заявиха от партията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2015 в 18:49

Да ВИЕБАМАЙКАТа!

Сидеров е най големия политик в България. Само той ще ни опази от прогнилия запад. Давай Волене, ние сме с теб!

22.05 2015 в 14:53

Сидер ага верно ли не харесва тоталитаризма? Ами Русия, ами Путлър? Кво стана, да не свършиха рублите?

22.05 2015 в 14:50

Вольо, такива ДПС-ки курви като теб, трябва да се пускат на джихадистите в ИД , малко да ви разширят халките, че доганя не може така добре !
Иначе, всички атакисти трябва да бъдат наредени на стената и застреляни като предатели !
Майка вида ева, лумпени путиноидни !

22.05 2015 в 14:47

"идеята на РБ и ГЕРБ била чрез измененията да овладеят съдебната система". -- може и да е прав, но пропуска да добави "да я овладеят от ДПС и другите ми шефове"

22.05 2015 в 14:44

Педя човек да си седи на геврека и да не знае много! Трябва да е благодарен, че се намери добър човек да му направи бебе!