Партньорите на ГЕРБ за 100-те дни на кабинета: От оценка 4 до посоката е вярна

Реформаторите и Патриотите държат на смяната на Лазаров и Писанчев

Нели Чолашка 13 февруари 2015 в 11:48 2149 5

Радан Кънев

Моето лично мение за първите 100 дни от работата на кабинета е, че посоката е вярна, а темпото е слабо.

Това обяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в кулоарите на парламента.

Той уточни, че РБ продължава да настоява за смяната на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев.

Според Кънев създаването на парламентарна комисия по казуса "КТБ" ще даде неопровержими аргументи за необходимостта от рокади.

Относно коментарът на премиера Бойко Борисов, че Лазаров и Писанчев вероятно са изпълнявали разпоредби на Пламен Орешарски, лидерът на ДСБ каза, че не е изненадан, но РБ ще трябва да проведе задълбочени разговори с министър-председателя по този въпрос.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов писа малко над оценка 4 на кабинета за 100-те дни работа.

"Имаше и плюсове и минуси. Минусите са свързани предимно с предложението и работата на Министерството на финансите", уточни Симеонов.

Той даде за пример изненадващото предложение за пенсионните фондове и намерението за нов външен дълг от 8 млрд. евро, за който Патриотите разбрали от медиите.

Ние няма да позволим да се превърнем в една глупава машина за гласуване, предупреди съпредседателят на ПФ.

Патриотите също продължават да настояват за смяната на Светлозар лазаров и Владимир Писанчев, защото те компрометирали цялата система на МВР.

Лазаров и Писанчев не са сред приоритетите на програмата, която сме подписали с ГЕРБ, но те ще променят нашето отношение, каза още Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews