Quantcast

Орешарски отчете 100 успешни мерки, съкратил ги от 200

Нели Чолашка Последна промяна на 19 септември 2013 в 12:16 1816 4

Пламен Орешарски, премиер. Снимка:  Сергей Антонов
Пламен Орешарски, премиер. Снимка: Сергей Антонов

Видимо подобрихме работата на МВР, обяви премиерът Пламен Орешарски в парламента при отчета на свършеното от кабинета за първите 100 дни. Отчетът е озаглавен "100 мерки за 100 дни".

Той призна, че служителите на вътрешното министерство са били подложени на сериозно изпитание (заради продължаващите вече три месеца протести срещу правителството), но по думите му те успели да балансират между правата на гражданите и опазването на обществения ред.

Орешарски предупреди депутатите, че в отчета си е включил само 100 мерки, които били най-важните. В първия вариант на документа описал 200 мерки, но после го скъсил до 100.

Сред заслугите на правителството той спомена въвеждането на по-коректно отношение на държавата към бизнеса, облекчаване на административната тежест за граждани и фирми, прекратени концесии и системни проверки на пазарите за плодове и зеленчуци.

Кабинетът "Орешарски" овладял натиска за поредно увеличаване цената на тока, в "кратки срокове" изготвил стратегия за развитието на здравеопазването и въвел пакет от мерки за най-бедните домакинства.

Пламен Орешарски вмести отчета си в 15 минути. В пленарната зала присъстваха половината от министрите.

Когато приключи беше аплодиран от БСП и ДПС, а от ГЕРБ им отговориха с викове "Оставка".

Цветан Цветанов обяви, че отчетът е по-скоро "100 мерки - 100 лъжи".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.09 2013 в 17:19

Обикновения човек който не може да се ориентира,а комунистите са му скочили на главата и с пълна сила викат в ушите му познатите лъжи,за да се ориентира той,трябва да знае,че ГЕРБ, докато беше на власт, държавата попадна в най-голямата в света икономическа криза.Да проучи какъв рейтинг са имали преди това тези от коалиция БСП и повишаван ли е рейтинга на ГЕРБ от кой и с колко по време на кризата и защо?Трябва да се научим да боравим с фактите за да не ни заблуждават мошеници, които на всяка цена са решили пак да ни ограбят и да ни превърнат за пореден път в грешниците към съдбата на нашите деца и внуци,които пак да започнат масово да напускат България.

19.09 2013 в 14:37

Гади ми се от тези изроди .....:(

19.09 2013 в 12:38

Срам, срам.... :(

19.09 2013 в 12:21

"Видимо подобрихме работата на МВР".
КОГА???
Ха, да, 3 месеца ги гледаме по улиците и около парламента. Определено е ВИДИМО.