Миков: За разлика от АБВ, аз не се бъркам в живота на други партии

Нели Чолашка 26 февруари 2015 в 12:27 2546 0

Снимка Ивайло Анев

Председателят на БСП Михаил Миков

Не искам да се бъркам във вътрешния живот на други партии, за разлика от АБВ, които често се изкушават да коментират вътрешнопартийния живот в БСП, ние не би трябвало да се подаваме на такива изкушения.

Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира заявката за оставка на лидера на АБВ Георги Първанов заради изненадващата подкрепа на неговата партия за нов дълг от 16 млрд. лв.

Той не есе е чувал с Първанов тези дни.

По думите на Миков вчера в парламента се е създала конфигурация, която днес създава напрежение в политическото пространство.

Някои политици говорят за оставки, ние ще продължим в тази история да бъдем на страната на хората, коментира лидерът на БСП, заями социалистът.

Вчерашното обещание на финансовия министър за женитба е крайно необосновано юридически, каза Миков по повод обещанието на Владислав Горанов към АБВ да редуцира дълга с 2 млрд лв. (в крайна сметка ратификацията предвижда дългът да е 8 млрд евро).

Ние ще бъдем последователни и както заявих вчера ще изпратя писмо до президента Росен Плевнелиев, в която ясно ще очертая противоконституционните действия на гласувалите вчера в Народното събрание, уточни Михаил Миков.

Не може президентът да има претенция за държавен глава, когато самият той не се съобразява с Конституцията и предварително, преди да се е запознал с фактите, със стенограмата, със събитията в Народното събрание, да казва, че не обмисля вариант за вето, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови