Координаторите на Републиканци за България: Нещо ново, нещо старо, нещо синьо за късмет

OFFNews 29 ноември 2020 в 18:10 8686 0

“Нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо за късмет”. Това е поговорка върху която е основан британски сватбен ритуал, но може и добре да опише кадровия подбор на временните регионални координатори на „Републиканци за България“. Списъкът беше оповестен днес, след като партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - „Републиканци за България“ проведе първото заседание на Изпълнителния съвет.

Цветанов, който реално изгради структурите на все още управляващата партия, е заложил на бивши кметове на ГЕРБ - Атанас Камбитов (Благоевград) и Георги Славов (Ямбол), общински съветници и по-дребни функционери от ГЕРБ. Трябва да се отбележи, че голям брой от координаторите на „Републиканци за България“ нямат партийно минало. В списъка са и двама местни политици с минало в СДС и РБ.

„От днешното ни заседание ставаме най-добрата структурирана и позиционирана партия в страната. „Републиканци за България“ е първата политическа сила, която прави подобно заседание. Нека да предложим неща, които да бъдат полезни и възприети с хоризонт от обществото“, призовал председателят Цветан Цветанов.

Друга новина от това заседание на партийния актив е, че бизнесменът Павел Вълнев, който стоеше за купената за да бъде закрита телевизия BiT.

„Партията е на всички нас, това което беше условието на зам.-председателя Павел Вълнев, за да се включи – всеки, да носи своя авторитет и да убеждава хората за работата си. Да имаме професионално организирана партия, която да работи и защитава евроатлантическият път на страната“, казал още Цветанов.

Зам.-председателят Павел Вълнев благодарил на всички за ползотворните срещи, които са проведени през последните седмици в страната.

Според прессъобщението на първото заседание на Изпълнителния съвет са взети “основополагащи решения и приети редица дейности свързани с функционирането на партията занапред”. “Приеха се Правилник за организацията и дейността на Изпълнителния и Контролния съвет на партията, както и за учредяване на Клубове. Приеха се правила за обработване на лични данни, Правилник за финансовата дейност и образци на документи и приложения към Правилника за финансовата дейност на партията. След проведено гласуване бе избрано лице, което ще е отговорно за приходите, разходите и счетоводната отчетност на ПП „Републиканци за България”.

Утвърдени са Областни организации на територията на страната.

За временни Областни координатори на ПП „Републиканци за България“ са избрани:

Благоевград - Атанас Станкев Камбитов (бивш общински съветник, депутат и 2 мандата кмет), Бургас - Ангел Стефанов Рангелов; Варна - Панайот Николов Кискинов; Велико Търново - Николай Стефчев Драков; Видин - Албена Николова Георгиева (бивш заместник-областен управител ГЕРБ); Враца - Тодор Борисов Тодоров; Габрово - Добри Димов Христов; Добрич - Николай Иванов Милков; Кърджали - Илия Сотиров Илиев (бивш областен, ГЕРБ); Кюстендил - Иво Методиев Чивийски; Монтана - Камелия Тодорова Кирилова; Перник - Сергей Кирилов Тодоров; Плевен - Христослав Михайлов Михайлов (Общински съветник, изключен от ГЕРБ); Пловдив – град- Христо Ангелов Димитров; Пловдив – област - Георги Димитров Пилев (бивш заместник областен и член на СДС); Разград- Рейхан Ридван Вели (кандидат за депутат от ДОСТ и бивш общински съветник от РБ); Русе - Бранимир Огнянов Стефанов (ГЕРБ младежи), Сливен - Недко Йорданов Недев; София – град - Петко Радов Чамов; София – област- Мартин Йорданов Асенов (кандидат-кмет на Божурище от ГЕРБ); Стара Загора- Петя Иванова Станева; Търговище-Тоника Колева Колева (ГЕРБ -предприемачи); Хасково- Антон Делчев Иванов (бивш общински съветник от ГЕРБ); Шумен- Гюнай Физула Исмаил (координатор на ГЕРБ); Ямбол- Георги Иванов Славов (бивш кмет от ГЕРБ с 3 мандата).

За Говорител и Административен секретар на „Републиканци за България“ е избран д-р Виктор Серафимов, а за Международен секретар д-р Джема Грозданова (бивш депутат 2 мандата от ГЕРБ).

Първото заседание на Контролния съвет на ПП „Републиканци за България” е насрочено за сряда, 2 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови