"Който не вижда, че Борисов се е променил, значи е сляп"

OFFNews 16 февруари 2015 в 14:27 5902 9

Емил Кало

"Ние винаги остро критикуваме това, което не съвпада с нашите виждания и твърдо отстояваме това, което сме обещали на нашите избиратели. И мисля, че това е повече от очевидно, защото който не вижда, че Бойко Борисов не е този, който беше при предишния кабинет негов, значи е сляп".

Това каза Емил Кало от АБВ пред "Фокус" в коментар за първите 100 дни от управлението на втория кабинет на Бойко Борисов.

"Участието на АБВ във властта не е самоцел. Затова партията отстоява и ще продължи да отстоява тезите, заложени още в предизборната програма, да преследва заявените пред избирателите цели", каза още Кало. 

По повод споровете около същността на лявата политика в България и в какъв политически спектър се движат отделните партии във властта, Емил Кало бе категоричен, че представите за провежданата у нас политика често се разминават с общоприетите в този смисъл понятия в Европа.

"Това е един безкрайно отегчителен спор - що е ляво и какво е? Ако някои смятат, че ляво непременно е битка на барикадите, то АБВ не е партия за битка на барикадите. Ако ляво е търпелива и непрестанна борба и отстояване на интересите на обществото в най-широкия смисъл и решаване на негови най-болезнени проблеми, каквито в България са бедност, демографски проблеми…, то значи, че АБВ има лява политика и ляво поведение. При цялата условност на понятието "ляво", коментира Кало.

Той призна обаче, че с участието си в сегашната управленска конфигурация АБВ прави и редица компромиси.

„Ние допуснахме и продължаваме да допускаме някои от решенията на правителството да се взимат без нашето директно участие. И след всичко това следва с една реакция от наша страна, остра.

Така беше при пенсиите, когато изведнъж обявиха решение, което не беше съгласувано с нашия представител в правителството. Ние реагирахме остро и в края на краищата мисля, че омекотихме решението", каза още Емил Кало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!