Quantcast

"Който не вижда, че Борисов се е променил, значи е сляп"

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2015 в 14:27 5205 9

Емил Кало

"Ние винаги остро критикуваме това, което не съвпада с нашите виждания и твърдо отстояваме това, което сме обещали на нашите избиратели. И мисля, че това е повече от очевидно, защото който не вижда, че Бойко Борисов не е този, който беше при предишния кабинет негов, значи е сляп".

Това каза Емил Кало от АБВ пред "Фокус" в коментар за първите 100 дни от управлението на втория кабинет на Бойко Борисов.

"Участието на АБВ във властта не е самоцел. Затова партията отстоява и ще продължи да отстоява тезите, заложени още в предизборната програма, да преследва заявените пред избирателите цели", каза още Кало. 

По повод споровете около същността на лявата политика в България и в какъв политически спектър се движат отделните партии във властта, Емил Кало бе категоричен, че представите за провежданата у нас политика често се разминават с общоприетите в този смисъл понятия в Европа.

"Това е един безкрайно отегчителен спор - що е ляво и какво е? Ако някои смятат, че ляво непременно е битка на барикадите, то АБВ не е партия за битка на барикадите. Ако ляво е търпелива и непрестанна борба и отстояване на интересите на обществото в най-широкия смисъл и решаване на негови най-болезнени проблеми, каквито в България са бедност, демографски проблеми…, то значи, че АБВ има лява политика и ляво поведение. При цялата условност на понятието "ляво", коментира Кало.

Той призна обаче, че с участието си в сегашната управленска конфигурация АБВ прави и редица компромиси.

„Ние допуснахме и продължаваме да допускаме някои от решенията на правителството да се взимат без нашето директно участие. И след всичко това следва с една реакция от наша страна, остра.

Така беше при пенсиите, когато изведнъж обявиха решение, което не беше съгласувано с нашия представител в правителството. Ние реагирахме остро и в края на краищата мисля, че омекотихме решението", каза още Емил Кало.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2015 в 17:41

Страх го е да не го Пушнат не слушка нещо и го предопредиха сас самолета

16.02 2015 в 17:28

ДЕГЪЗО, Вас Нетаняху не ви ли покани да си ходите у Израел? Вземете си го Боку (Харам?)за да се пазари с търговците в храма на ДС и му дайте да управлява едно палестинско село - ако се оправи... Бате Боко е герой и за народо мисли той!

16.02 2015 в 17:26

А, който вярва в абсурда, че се е променил, какъв е ?!

16.02 2015 в 17:25

не виждам никаква промяна. Заеми, бюджетни дефицити, растящи бюджети, замитане на проблемите и нула воля за реформи - все леви политики. Останалото са подробности.

16.02 2015 в 15:38

Много ми е смешно,как т.нар.АБВ са си повярвали,вече влезли във Властта.В крайна сметка,това е партийката на Гоце от ДС,Руменчо с пишкането из фонтаните,на комуниста Калфин....все отбор юнаци.По стар партизански обичай,отцепилите се"модерни"социалисти-АБВ,бранят Вожда и Учителя,др.ББ.Кат Матросов на амбразурата.Гоце имаше премного очаквания за лидерство в Партията-Майка,БСП.Станшико-Моника ООД,му ги попариха.Та Гоцко,се отцепи,сключи сделка с Бат Бойко.....и влезе в Парламент и Власт.Един дол дренки от всякъде."ББ бил променен"....е,колко да е променен?Промяна някаква,козметична се наложи,поради изборната воля на българите.ГЕРБ,не можаха,връз всичките си напъни,да вземат парламентарно мнозинство.А го бяха получили,тогава щяхме да видим"промяна".Та тоз чиляк,словоблудстващ угоднически в статията,нещо се е пообъркал.....здраво.

16.02 2015 в 15:32


МАШАЛААААА.....СЛЕД ТАЗИ ГИГАНТСКА ШПАКЛА ТИКВАТА МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОДМИВА ПОНЕ........СЕДМИЦА:))))))))))))))))))))

АЙДЕ.....СЛЕДВАЩИЯ.........МОЛЯ....И НЕ СЕ НАТИСКАЙТЕ...ЕДИН ПО ЕДИН.....МЕДИИ ИМА ЗА...ВСИЧКИ:)))))))))))))))))

16.02 2015 в 15:04

Малко е кротнал, защото очаква компромати от мутренското си минало. Иначе си е същата шикалкавеща тиква.

16.02 2015 в 14:54

"Бойко Борисов не е този, който беше при предишния кабинет негов", чифутски номера и лъжи, който би се вързал на подобни внушения, тиквата не е същия, опростял и оглупял е още повече, но сляп е всеки, който не вижда новата роля определена на мутрата и майсторската игра на кукловодите, КОЙ добре му дърпа конците и червените боклуци успяват да задържат и да се ползват от статуквото, това е мърльо, другото са пич масали за абдали.

16.02 2015 в 14:37

Емо, Емо, не се е променил. Опитва се да се маскира като нов модел бойко, но няма как. И ти не си се променил. Все толкова червен, нали? Ад меа ве есрим!

Поздрав!