Ексклузивно Първият мандат пропадна, ДПС се разцепи в гласуването (видео)

Ивелин Михайлов: 5 депутати вероятно ще се отцепят от ПГ на ''Величие'' (обновена)

Депутати на "Величие" ме заплашиха, че ще бъда унищожен - икономически и физически, твърди създателят на "Исторически парк"

Ружа Райчева 01 юли 2024 в 17:10 12560 2

Ивелин Михайлов дава интервю за БНТ

Снимка Стопкадър БНТ

Ивелин Михайлов

Петима депутати от парламентарната група на "Величие" вероятно ще се отцепят, заяви в ефира на Евроком идеологът на партията и създател на "Исторически парк" Ивелин Михайлов.

"Утре ще изкажа някои мои съображения, които показват една трансформация в определена група хора. При разговор с тях разбрах, че по-скоро ще подкрепят трети мандат, вместо първи", заяви той пред Евроком.

По-рано пред БНТ той изрази мнението, че в парламентарната им група има депутати, които "вече имат договорка със старата власт".

"100% има депутати от нашата група, които по някакъв начин вече имат договорка със старата власт, срещу която се изправихме. Може да не се покажат сега, след като те са разкрити, обикновено не се показват", заяви Михайлов по-рано днес в интервю за БНТ.

Ивелин Михайлов съобщи, че утре в 10:30 ще направи изявление по въпроса в медията на "Величие" - "Свободен глас".  По думите му от данни, които предстои да изнесе утре, хората ще могат да си изяснят "кой по някакъв начин може да не изпълни обещанието си към хората".

"Утре ще дадем и други доказателства - за това, че някой на мен ми казва, че може да ми реши финансовите проблеми и да ми даде защита, при положение, че довчера не е имал пари за кафе. Утре ще кажа кой. Може ли човек, който довчера не е имал пари за кафе, да реши финансов проблем на човек, който управлява 500 милиона активи", пита реторично Михайлов.

В интервю за БНР днес Ивелин Михайлов също така каза, че е бил заплашван от депутати в парламентарната група на "Величие".

"Има включително и заплахи срещу мен, че ще бъда унищожен... Това, което ще стане първоначално е да ми бъде разрушен имиджът и после да бъда унищожен икономически или физически", заяви той пред общественото радио. 

Според идеолога на "Величие" има двата начина, по които хората стават зависими - да бъдат "купени" или да му бъдат показани компромати, с които да бъде държан, и "пак му дават пари".

По-рано днес на профила на Ивелин Михайлов в социалната мрежа "Х" се появи изненадваща публикация, в която той зове депутатите от "Величие" да подкрепят проектокабинета "Желязков" на ГЕРБ. Бързо след това обаче Михайлов опроверга публикацията и заяви, че профилът му е бил хакнат от недоброжелатели.

"Това е лъжа. Първо хората, които са го споделили в самото начало, най-вероятно са и хората, които са участвали в незаконно проникване в чужд профил, който когато някой вземе властта на този профил, може да си пише каквото иска, все едно е от мое име", коментира той пред БНТ случката.

Ивелин Михайлов е категоричен, че мнението му е точно обратното на написаното в официалния му профил по-рано днес. Той обяви хакването на страницата му в "Х" за поредното доказателство за нечестността на хората, стоящи зад потенциалното редовно правителство.

Михайлов все пак заяви, че "Величие" няма да подкрепи нито един проектокабинет, а само ще следи, че законите в страната се спазват. Той добави, че "не може да влезе в споразумение с дявола" и че иска само свобода за българските граждани.

Освен това идеологът на "Величие" предложи да дебатира с лидерите на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ". ПП-ДБ и БСП не спомена.

Ивелин Михайлов каза, че очаква тази седмица черната кампания срещу него да продължи и че "това е само началото".

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    2

    PaulPierce

    01.07 2024 в 19:09

    Просто изнудва Шиши и Боко за повече $ :)

    -1845

    1

    ob1

    01.07 2024 в 18:23

    Пак ще има #извинисебе :)
    Много кухо момче е тоя
     
    X

    Ще се разцепи ли ДПС