Премахват незаконен паркинг в Красно село, спор дали е в училищен двор

OFFNews 03 юли 2024 в 08:47 3081 1

Кметът на Красно село Цвета Николаева иска да се премахне незаконен паркинг в училищен двор

Снимка Спаси София архив

Кметът на Красно село Цвета Николаева

Незаконен частен паркинг действа върху терен, който е част от двора на софийско училище в район "Красно село", твърдят от общинската администрация. 

Кметството е ощетено с милиони левове, според кмета на района Цвета Николаева. 

Ден преди датата за доброволно напускане, управителят на фирмата е отправил закани за бунт и протест, ако паркингът не бъде запазен, съобщи Нова тв. 

„Органите на МВР доказаха, че паркингът е стопанисван незаконно”, заяви Николаева. „Когато открих, че този паркинг е част от двора на 34 ОУ, се започна издирване на фирмата, защото касовите бележки, които бяха взети, бяха от друга фирма. Реално се доказа кой се води управител на стопанисващия паркинга”, разказа тя.

Андрей Димитров, който стопанисва паркинга, е категоричен, че това не е част от двора на училището. "Аз познавах собствениците. Тук беше мочурище, а училището беше засадило няколко лехи. В началото плащах на училището и настоятелството, след това изчезнаха. Оказа се, че не е тяхно и не проявяваха интерес”, каза Димитров. „Моята фирма е чиста, има 55 стотинки задължения към вчерашна дата”, допълни той. 

Сега от общината му искали сума, която била огромна и той нямало откъде да ги плати.

Тази сутрин общината пристъпи към изземване на имота. Собствениците на спрелите автомобили ще бъдат уведомени с помощта на ЦГМ. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    1

    ivanpetrov8715

    03.07 2024 в 09:35

    Аз живея в Красно село и е пълно с незаконни паркинги ограждения и бариери около блоковете. превърнали зелените площи в лични паркинги. надявам се и тях да ги подкарат
     
    X

    Какво се случва в ДПС