Ивелин Михайлов препоръча на депутатите от ''Величие'' да подкрепят кабинета на ГЕРБ. Оказа се, че профилът му е хакнат

Ружа Райчева 01 юли 2024 в 11:39 31870 7

Шефът на парламетнарната група на Величие Николай Марков заедно с Ивелин Михайлов

Снимка Архив

Шефът на парламетнарната група на Величие Николай Марков заедно с Ивелин Михайлов

Създателят на "Исторически парк" Ивелин Михайлов даде заявка в социалната мрежа "Х", че макар и да е само "обикновен член" на партия "Величие", ще препоръча на депутатите ѝ в парламента да подкрепят кабинета, предложен от ГЕРБ по-рано днес. Впоследствие обаче се оказа, че профилът му е бил хакнат. 

Начело на проектокабинета на ГЕРБ е председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков. В състава му влизат ярки партийни лица като Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Даниел Митов, Делян Добрев, Костадин Ангелов, Красимир Вълчев, Любен Дилов и Красен Кралев. От служебното правителство се предлага да останат Калин Стоянов, Георги Гвоздейков, Атанас Запрянов, Мария Павлов и Евтим Милошев. 

Около 2 часа, след като ГЕРБ обявиха състава на проектокабинета си, Ивелин Михайлов написа на официалния си профил в социалната мрежа "Х", че "препоръчва" на парламентарната група на "Величие" да го подкрепи.

"Моментът е такъв, че трябва национално обединение. “Величие” вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България", пише Ивелин Михайлов.

Според публикацията, която впоследствие се оказа фалшива, изглежда, че възгледите на Михайлов са претърпели сериозна метаморфоза, защото преди по-малко от седмица лидерът на парламентарната група на "Величие" подполковник Николай Марков поиска публично извинение от Ивелин Михайлов заради негово изказване, че групата на "Величие" е пробита", защото гласува "за" кандидат на ГЕРБ да оглави парламентарна комисия. Около час по-късно Михайлов действително се извини.

Междувременно обаче във Фейсбук страници, подкрепящи "Величие", написаха, че профилът на Михайлов в социалната мрежа "Х" е бил хакнат.

Пред БНР и БНТ Михайлов потвърди, че страницата му действително е била хакната. 

"Това е лъжа, някой недобронамерен е влязъл в профила ми, сменил е паролата, аз не мога да вляза в него. Написаното е противоположно на моето мнение…Смятам, че в тази формация на партии и депутати, които са в момента в парламента не можем да излъчим правителство, което може по някакъв начин да даде решение за доброто на България", каза Ивелин Михайлов.

След това написа и публикация във Фейсбук:

"Някой неправомерно е взел контрола на профила ми в платформа “Х” и е написал лъжовно изявление от моя страна. Това е още едно доказателство за непочтеността на системата в България и увеличава моите сили за борба с тях. Вярвам, че споразумение с дявола в този момент не може да има!"

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    7

    БотоксПутю

    01.07 2024 в 13:59

    И с Теменужка.

    14369

    6

    случайно прочетох

    01.07 2024 в 13:02

    Тоя нали можел, искал 365 жени, снощи да не е бил със Сачева? :-))))

    1010

    5

    ПР

    01.07 2024 в 12:39

    Обикновеният депутатин от"Безличие", призовава за тоталното връщане на онова Статукво,познатото до болка отпреди 2020 г.А той,по 365 с 200.....навсред неговия Джурасик-Луна парк.

    1246

    4

    БотоксПутю

    01.07 2024 в 12:35

    67+43+12=122 депутатина без малкото ДПС.

    22553

    3

    dolivo

    01.07 2024 в 12:18

    Че има ли някой изненадан?! Интересно е , как Величие стават пара-военно крило на Герб.

    60

    2

    Far Rider

    01.07 2024 в 12:04

    Вече всичко си дойде на мястото. Коалицията е готова и мнозинството е осигурено. На другите: много им здраве!

    -1845

    1

    ob1

    01.07 2024 в 11:54

    Хахахахах, ето го новият златен пръст :)