''Ако ПП-ДБ кажат: махнете Делян Добрев, за да подкрепим правителството, сам ще си тръгна''

Министрите може да се окажем камикадзета, ако бъдем избрани с малко мнозинство, заяви Делян Добрев

OFFNews 02 юли 2024 в 09:59 4027 7

Делян Добрев е номиниран за енергиен министър в правителството

Снимка БГНЕС/архив

Делян Добрев е готов да не е енергиен министър срещу подкрепа за правителството на ГЕРБ

Ако правителството бъде подкрепено, може да се окажем камикадзета, защото ще бъдем избрани с малко мнозинство. Така работта, която ще имаме да свършим, ще е без да знаем колко време имаме за това. 

Това каза номинираният от ГЕРБ за енергиен министър Делян Добрев по бТВ. 

Той заяви, че е знаел, че е в папката с министри на Росен Желязков, като поясни, че лидерът на партията Бойко Борисов го е питал.

„Лидерът на партията е този, който участва в сформирането на кабинета. Имало е случаи, в които не съм бил съгласен да участвам в кабинета. Ако ПП-ДБ кажат: махате Делян Добрев, за да подкрепим кабинета, аз сам ще си тръгна. Сега е моментът да се прояви разум, защото държавата е в безизходица, каза той. 

Според него ДПС имат най-последователна позиция и подкрепят този кабинет, в който не участват с министри.

„Ние искаме широка подкрепа, не само от ДПС, а и най-малкото не ни стигат гласовете, ако ни подкрепят само те. Ако не се избере този кабинет, тогава отиваме на избори през септември. Вината за тези избори няма да е на ГЕРБ, а на партиите и депутатите, които не са проявили отговорно държавническо поведение, каза още Добрев. 

Не сме в еврозоната, заради проинфлационната политика на предишното правителство. Но не е моментът сега за кавги, а да се намери работещо решение. Защо ние не преговаряме с останалите партии - ние опитахме, имахме преговорен екип, чухме ясно от всички партии, че не искат да влязат с коалиция с нас. Имаме един-единствен изход - да предложим според нас най-добрия възможен кабинет и да видим дали има отговорни политици, или няма“, обясни Добрев. 

Той каза още, че би подкрепил дори Венко Сабрутев от ПП-ДБ за енергиен министър, но ще го контролира много внимателно как управлява. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1246

  7

  БотоксПутю

  02.07 2024 в 14:23

  Нагло, ама нагло. И то с мурафетите на банкянския нерез.

  14369

  6

  случайно прочетох

  02.07 2024 в 14:10

  "Той каза още, че би подкрепил дори Венко Сабрутев от ПП-ДБ за енергиен министър, но ще го контролира много внимателно как управлява. " :-))))))))))

  Тоя льольо с килийното образование щял да контролира Сабрутев! Божееее, колко мъка има по този свят....

  145

  5

  Джендо Джедев

  02.07 2024 в 13:06

  "Ако правителството бъде подкрепено, може да се окажем камикадзета, защото ще бъдем избрани с малко мнозинство. Така работта, която ще имаме да свършим, ще е без да знаем колко време имаме за това."

  Тоя май, освен с всичко останао, не е наясно и с какво, аджеба, значи "камикадзе". Твърде клет и жалък плъшок! Ама сме принудени да му гледаме противната мутра. Благодаря на гъбарите!

  80

  4

  230 млрд баксов

  02.07 2024 в 12:46

  Махнете прасчо и тиквунчо.

  4038

  3

  Moirae

  02.07 2024 в 11:06

  Децата така преговарят: ако ми купиш играчката, обещавам да бъда най-послушен.

  1000

  2

  име

  02.07 2024 в 10:21

  Ох че сте жалки. Все друг ви е виновен, че отново, за кой ли път пак не можете

  2550

  1

  alfakentavur

  02.07 2024 в 10:18

  А ако ПП/ДБ каже
  "Махнете Росен Желязков, Томислав Дончев, Людмила Петкова, Даниел Митов, Калин Стоянов, Николай Нанков, Деница Сачева, Атанас Запрянов, Мария Павлова, Красимир Вълчев, Костадин Ангелов, Любен Дилов, Георги Тахов, Ивелина Василева, Георги Гвоздейков, Теменужка Петкова, Делян Добрев, Евтим Милошев, Красен Кралев, за да подкрепим правителството"?
   
  X

  За политиката