Финансовият министър обмисля великденски добавки към пенсиите

OFFNews 31 януари 2015 в 21:28 2039 3

Ако се запази темпото на събиране на приходите, аргументите ми да не се дадат великденски добавки на пенсионерите ще са малки. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред Дарик.

Бюджетните приходи са с 500 млн. лева повече при сегашното управление, а през януари за първи път от 6 години има бюджетен излишък, уточни Горанов.

По повод възможността България да се присъедини към еврозоната Горанов посочи, че сред основните пречки пред страната са големия дял сива икономика и липсата на реформи в съдебната система.

Ако приемем, че разширяването на еврозоната следва някаква икономическа логика, след приемането на малките прибалтийски държави във валутния съюз, следващата по размер на икономиката и от там нататък по рискове спрямо общоевропейската валута идва нашата страна, коментира той.

Даде ни се да разберем, че предстоят изпитания, които няма да са само по техническите критерии. Очакват се структурни мерки за подобряване на икономиката - на производителността на труда, на икономическия растеж. Негласно се поставя като условие и реформата в съдебната власт, подобряването на скоростта на търговските и гражданските спорове, каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!