ДБ и Бъдеще за село Труд издигна кандидат за кмет на община Марица

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2019 в 14:18 3899 0

Демократична България - Обединение и Сдружение “Бъдеще за село Труд” обявиха своя кандидат за кмет на община Марица и оповестиха листата за общински съветници и кметове на населени места. 

Кметът на Перущица Ради Минчев, който е и областен координатор на ДСБ, представи кандидатурата за кмет на Община Марица и водач на листата за общински съветници Галина Тошева. Тя е председател на сдружение “Бъдеще за село Труд” и едно от лицата на десетки граждански инициативи осъществени в община Марица.

Акцентите в нейната програма ще бъдат асфалт, канализация и достойна жизнена среда в 19-те села в общината.

Експертен екип, разумно и прозрачно разходване на публичните средства, вслушване в обществеността и бизнеса са част от методите, с които Тошева ще изпълнява своята програма. А самата програма ще бъде публично комуникирана с жителите на населените места в хода на кампанията, в която кандидатката ще заложи на срещи-дискусии с жителите на всяко населено място в Община Марица. Близкият контакт с гражданите и познаването на техните проблеми е в основата на демократичното самоуправление, към което всички ние се стремим и е време да осъзнаем, че местното самуправление е на местните хора. Грешно е вярването, че представителите на местното самуправление, които са близки до централната власт ще могат да направят повече за добруването на гражданите. Всички примери от последните години показват точно обратното - единственият шанс за промяна носят надпартийни и далечни от централната власт хора, които нямат зависимости и могат да управляват на светло, без някой да им диктува какви решения да вземат, сподели кандидатката.

Галина Тошева посочи мерките за справяне с финансовите проблеми: съставянето на прецизен и работещ в интерес на потребностите на населените места Подробен устройствен план, който да детайлизира възможностите за индустриализация и да регламентира зоните подходящи за извършване на индустриална дейност. Изготвянето на такъв план ще пресече всички възможни механизми за рекет на бизнеса и ще привлече повече качествени инвеститори в община Марица, които ще бъдат поставени в благоприятни регламентирани и устойчиви условия,за да развиват своя бизнес, да осигуряват работна ръка и дават своя икономически принос в общината. Това действие, ще има пряко отношение и към взаимоотношенията между бизнеса и живущите в населените места граждани, защото няма да се допускат индустриални обекти в жилищни зони и жилищно строителство в индустриални зони. Другата мярка за справяне с финансовия проблем на общината е прецизното и прозрачно разпределение на всяка стотинка от бюджета, като ще бъдат прекъснати всички корупционни практики и ситуации,в които изтичат публични средства. Усилията й ще бъдат насочени към експертно справяне с финансовия проблем, без това пряко да се отразява на жителите на община Марица. 

Тошева залага и на силна подкрепа от кметовете на населени места и съветници, част от листата на Демократична България - Обединение и сдружение Бъдеще за село Труд. Тя представи кандидатурата на Сдружението за кмет на село Труд - Станимир Тончев, който е негов съпредседател и защитава десетки каузи за село Труд вече няколко години.

Тончев се шегува, че сдружение Бъдеще за село Труд скоро завършва първия си мандат в управлението на с. Труд с висок кредит на доверие от страна на обществеността и познавайки проблемите, които предстои да бъдат решени. За село Труд Тончев ще работи в посока на краткосрочно решаване на тежките за селото проблеми, като ще залага на мерки за контрол, публичност и отчетност, а всички решения за селото ще бъдат съгласувани с жителите и консултирани с експерти. Село Труд за първи път ще има кмет, който се отчита пред своите избиратели за свършената работа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови