Синдикати обявиха Красимир Вълчев за най-успешния министър на образованието

Повиши двойно заплатите, работи срещу прегарянето на учители, посочват от КТ "Подкрепа"

OFFNews 25 февруари 2021 в 11:04 2305 0

Красимир Вълчев

Образователният синдикат към КТ „Подкрепа“ обяви Красимир Вълчев за "най-успешния министър на образованието от новото време".

По този повод е учредена специална грамота, която ще му бъде връчена днес, съобщават от синдиката.

Тя е за заслуги във формиране на нови политики в системата на образованието и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит.

"По време на управлението на екипа на министър Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, повишиха се допълнителните плащания за работещите в системата на образованието. За първи път се формира една нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията. Синдикат „Образование“ адмирира действията на министър Вълчев, според който доброто българско образование зависи от добрите учители", пише председателят на синдиката Юлиян Петров.

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ днес ще връчи грамота и на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за „отлично социално партньорство. „Грамотата се присъжда на министър Сачева за нейните заслуги във формиране на нови социални политики в системата на образованието“. Информират от синдиката. Оттам посочват, че по инициатива на министър Сачева беше променен Кодексът на труда, като ранното пенсиониране на учители и директори вече се случва само по техен избор. Синдикат „Образование“ адмирира и действията на Сачева за защита условията на труд на българските учители и предпазване от „бърнаут“ ефекта на професията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови