Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проверки на РЗИ и СДВР: Акт на кмета на Кремиковци за провеждане на празник, 7 акта на ресторанти и нощни клубове

OFFNews 06 февруари 2021 в 19:20 1557 0

Екипи на здравната инспекция и СДВР проверяват търговски обекти и заведения в София за спазването на противоепидемичните мерки в почивните дни, предаде бТВ. 

Проверки се извършват в търговските вериги, хранителни магазини и ресторанти.

В един обект е констатирано неспазване на зеления коридор, като са допуснати лица под 65-годишна възраст, за което е съставен акт на управителя за административно нарушение. Стойността на акта е от 300 до 1 000 лв.

Съставен е акт и на кмета на район "Кремиковци" за провеждане на празник, за струпване на хора и за липса на лични предпазни средства. 

На ресторанти и нощни клубове са съставени 7 акта - за посетители и за тютюнопушене. 

СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторанта.

Извършени са общо 17 проверки, сред които и търговските вериги: Лидл, Билла, Фантастико, Т-маркет, Кауфланд, Джъмбо, Лили Дрогерия и Юск, както и фитнес центровете в МОЛ-Сердика и МОЛ-София. След извършените проверки са съставени 2 акта в търговски вериги - за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на "зеления коридор" за възрастни.

Предприети са и административни мерки - 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол за носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!