Петър Стойчев проверява строежа на училищен басейн с Фандъкова

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2020 в 15:33 1484 0

Строителството на нов физкултурен салон и басейн на 30-то училище в кв. „Зона Б-5“ е на финала. Салонът ще е готов през март, а през новата учебна година ще заработи и басейнът. Това е знаково строителство, защото възстановяваме и строим отново съоръжения, които преди 30-ина години са били започнати и изоставени. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на работата по възстановяване на плувния басейн и физкултурния салон на 30-то училище „Братя Миладинови“ в кв. „Зона Б-5“ в район „Възраждане“. На събитието присъства и световният шампион по плуване Петър Стойчев, който също насърчи учениците да се занимават със спорт. 

Фандъкова припомни, че "за последните 10 години са построени 19 училищни сгради, в това число и 5 училищни басейна. Миналата година завършихме 7 училищни сгради, до момента строим още 2 и за тази година сме заложили още 4, в това число и два физкултурни салона" – посочи Фандъкова. 

Контролът върху строителството на училища и детски градини вече е задача на новия зам.-кмет по строителството инж. Цветан Божинов. От началото на годината той поема един от най-големите ресори – строителството на пътна и образователна инфраструктура и ВиК. Инж. Божинов е завършил УАСГ и има десетилетия опит като строителен инженер и ръководител на големи обекти. Синхронът и координацията между инж. Божинов и главния архитект арх. Здравков са ключови, за да постигнем по-добър ред и контрол още от самото начало на планиране и проектиране на обектите в София", подчерта Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови