Паметникът на Съветската армия в цветовете на Украйна е снимка на деня в Евронюз

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2014 в 18:19 8742 33

Снимка на боядисания ПСА в профила на "Евронюз"

Новият облик на паметника на Съветската армия е снимка на деня на сайта на Евронюз. 

В социалните мрежи кадърът направи над 1000 споделяния за по-малко от час, а коментарите бързо се трупаха. 

Според голяма част от потребителите боядисването на паметника е красиво "политическо изкуство". Имаше и коментари, които определиха този акт като вандалски. 

"Срамно е, че такъв паметник дори съществува", коментира един от харесалите снимката в профила на Евронюз. 

Тази сутрин паметникът осъмна боядисан за пореден път, като сега темата е Украйна - цветовете на флага й (синьо и жълто), се виждат отдалеч върху паметника. Огромен надпис "Слава Україні" също стои над войниците на монумента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2014 в 22:54

До F.off R.23:21 24 фев 2014: Синко, редовно си пия хапчетата и не сънувам партизани. Ако не вярваш, питай майка си. Щях да те питам сам ли си намираш кафявата бемка, но това е друг разговор. Следващия път ми се обади по телефона или ела у дома да ти налея с голямата кофа и голямата фуния ракия за дезинфекция на плесенясалия ти дребнобуржоазен мозък. Поздрави! Баща ти.

Послеслов: Ще ти разкажа и за славното минало на твоите деди комунисти. Който не си знае миналото, не го чака добро бъдеще.

24.02 2014 в 23:53

Счупено колело...

24.02 2014 в 23:30

Machiavelli01:06 24 фев 2014, Хитлер нищо не ни дава, но заставя Румъния да мирува, докато Българската войска си връща заграбената през междусъюзническата война 1913 г. Южна Добруджа. По същото време, през 1940 г., Хитлер и Сталин са в пакт за ненападение! Пак по това време, Сталин предлага на България да присъедини цяла Добруджа, която все още е населена с много българи, до устието на Дунав. Червената армия е в Бесарабия. Румъния няма шансове. Цар Борис отклонява предложението на Сталин и приема предложението на Хитлер. България е победена държава във Втората световна война, като с династията на Сакскобурготите губи три поредни войни. Днес България граничи със себе си.

24.02 2014 в 23:21

Водно колело!Хапчетата се пият с вода и навреме:)Предполагам знаеш?Нормално е като всяка нощ сънуваш партизани,те да се умножават.Това обаче не те прави авторитет по темата.Ако все пак си упорит,препоръчвам жанр фантастика на тема "победата на комунизма във галактика Млечен път".Между другото останаха ли живи ком-кретени,които да вярват на тия лъжи?

24.02 2014 в 23:05

До ники космонафт01:15 24 фев 2014. Сталин няма как да ни постави на масата на Парижката мирна конференция през 1944 г. на страната на победителите във войната срещу хитлеризма, защото България е победена от САЩ и Великобритания, на които безумното монархо-фашистко правителство, начело с криминалния престъпник проф. Богдан Филов е обявило война! До 09.09.1944 г. България оказва всякаква логистична подкрепа на хитлеристите, така както сега оказва аналогична и по-голяма подкрепа на американските империалисти. За разлика от България, Франция води боеве и е разгромена от Хитлер през 1940г. Над един милион френски патриоти плащат с кръвта си по време на германската окупация във Франция. В България и новоприсъединените територии загиват 9400 партизани и над 20000 ятаци и помагачи, убити от българските фашисти без съд и присъда.

24.02 2014 в 22:24

ники космонафт01:15 24 фев 2014, поздравявам те за първата част на твоя коментар. Българската войска няма загубено знаме и наистина воюва в състава на Червената армия под развети български знамена. Не съм прочел обратното нито в червен, нито в комунистически учебник по история. Тоест грешката е лично моя. Все пак човешко е да се греши.. И се извинявам за грешката. Но, слава богу, моята грешка ти я поправи! Значи има надежда за България! И въпреки всичко, доста достойният ген. Стойчев командва българската войска като подчинен на съветския маршал Толбухин. Изводът е, че съветското ръководство, начело с генералисимус Сталин е проявило уважение към българската войска, народ и държава, като към братска страна, освободена от турско робство и създадена именно с руска сила, руска кръв и руска пот. Сталин не е руснак, но определено е кръстен в православната вяра от Руската православна църква. Макар и пръв комунист след смъртта на Ленин, Сталин запазва Руската православна църква от посегателствата на съветските юдаисти и обединява народите в СССР в свещенна война срещу Хитлер.

24.02 2014 в 11:58

Разбирам негодуванието срещу значението на паметника.
Но някой от вас чувал ли е имената: Иван Фунев, Борис Ангелушев, Любомир Далчев, Васка Емануилова, Петър Дойчинов. Проверете кои са тези българи, какво общо имат с паметника и колко стойностни са творбите им. А и в момента творческите изяви върху паметника дават поле за съвременни автори, които могат да коментират политически проблеми по естетически начин. Помислете къде другаде по света биха разрушили просто ей така произведение на група от най-изявените си творци.

24.02 2014 в 09:37

Driver,
Вие ме разкрихте :D
Аз съм трол :)
Но как ли ме разкрихте!!
Вие трябва да сте висш елф или магьосник!!!
Но къде ме върнахте в спомените си за 44 година, далеч не съм бил роден тогава :D

24.02 2014 в 09:03

XXX,

с псевдо "антикомунистическите" си коментари под други теми от време не време не можеш да заблудиш, че не си трол. Като такива обикновено са лични нападки.
Подобни прийоми са използвали още около девети '44, за да провокират "враговете на народа".

Напомняш ми на един (истински) случай, в който ченгето, за да "предразположи" един земеделец, вдигнал пред него тост за царя.
Нужно ли е да обяснявам къде е грешката в пъзела??

24.02 2014 в 07:50

BAHTI TUKA PULNO S RUSOFILSKI TROLOVE...!